Annons
Nyheter

"Jag har aldrig varit så här bra"

20 minuter av propaganda, sedan var Djurgården ett slaget lag.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2008

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

DJURGÅRDEN–ELFSBORG 0–2

Annons

Bäst på planen återigen: Stefan Ishizaki.

– Jag har aldrig varit så här bra, säger Ishizaki, som inte lär bli mindre intressant för utländska klubbar nu.

Efter den svaga insatsen mot Torshavn förra helgen fick Elfsborgs cheftränare Magnus Haglund frågan om han var orolig för lagets anfallsspel inför den allsvenska omstarten.

– Orolig? Nej, sådant sysslar inte jag med, blev svaret från Haglund.

I stället tog han med truppen på fotbollsresa till huvudstaden, pressade sönder Djurgården i 20 minuter och visade ånyo upp allsvenskans bästa defensiv.

Den bästa offensiven stod Stefan Ishizaki för från sin högerkant. Vårens bäste elfsborgare visade återigen hög klass när han låg bakom båda målen.

Det tog bara 60 sekunder. Denni Avdic vann en hörna åt Elfsborg, Ishizaki slog till bollen med perfekt precision mot Anders Svensson:

– Jag kom loss från min markering (Toni Kuivasto) och fick ner nicken i marken, säger Anders Svensson om det tidiga ledningsmålet.

Tillsammans med Stefan Ishizaki var han bäst på planen i den första halvleken och de båda hittade ständigt luckor bakom Djurgårdens försvar.

Efter 14 minuter fick Elfsborg en straff efter att Daniel Mobaeck blivit nedriven. Stefan Ishizaki klev fram och placerade in bollen stenhårt intill stolpen, nära krysset.

Annons

– Jag tittade på keepern, och bestämde mig för att slå den i samma hörn som senast mot Halmstad, säger Ishizaki.

2–0 för Elfsborg mot ett Djurgården som man inte slagit på bortaplan under 2000-talet.

Men den här kvällen var absolut Elfsborgs. Den andra halvleken kändes till större delen som spel på övertid. Elfsborg bevakade, spelade smart och flyttade fram vid tillfälle, medan Djurgården hela tiden försökte framåt, utan att få grepp.

De farligheter som kom såg nästa EM-bidrag från Elfsborg till att avvärja. Målvakten Johan Wiland gjorde flera klassräddningar och såg till att hålla nollan för sjunde matchen i rad.

– Det är därför man står i mål, för att få göra några sådana räddningar ibland, säger Wiland om paraden av Jonsons skott.

Ishizaki fortsatte att jobba hårt och var hela tiden smart med bollen.

– Skönt att kunna fortsätta leverera och spela lika bra som i våras, säger Ishizaki, som nu lär bli ännu intressantare på spelarmarknaden.

– Jag vet inte exakt vad som försiggår, men jag har hört att klubbar är intresserade, säger han.

Senast i raden ska danska storklubben FC Köpenhamn vara.

– FCK är en bra klubb. Deras arena Parken är fin och de kvalar ofta till Champions League. Klart det är intressant. Jag hoppas att det kommer ett bud som är bra för mig och för Elfsborg.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons