Annons
Nyheter

Ingesson: "Måste få dem första att det är över"

Så nära. Men ändå inte där.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2014
Foto: Carl Sandin

Nu väntar hårt jobb för Klas Ingesson.

– Jag måste få dem att förstå att det är över nu, säger han till BT.

Annons

Managerna anlände till flygplatsen tillsammans med spelarna och ledarstaben. Under natten hade han knappt hunnit smälta resultatet.

– Jag trodde inte det var sant. Vi gjorde det helt perfekt i 90 minuter, så kom ett skitmål... Killarna gjorde ett himla bra jobb. Vi hade målat upp olika scenarier och utförde det helt perfekt, så det känns bara jävligt bittert att vi åkte på en sån förlust. Det var vi inte värda. Han (Boateng) skickade bara iväg bolljäveln och någon träff fick han ju inte. Det var väl det som gjorde att den gick i mål...

Trots förlusten hyllar Ingesson spelarna.

– Jag har tänkt en del, men det slutar ju med att vi får en förlust så det är inte så mycket att tänka på. Det är jävla tråkigt för spelarna att inte få cred för den urladdning det här är.

Ingesson återkommer till matchen.

– Vi visste att de skulle komma mycket i första, men också att om vi bara orkade hålla så skulle det inte vara några problem. Och det hade vi inte heller i andra. Förrän målet kom. Då rasade allt.

Hur går ni vidare?

– Vi är trötta både mentalt och fysiskt. Men vi är professionella, vi kan ju inte lägga ner allt nu. Vi har ett antal matcher kvar i serien och de ska vi göra så bra som möjligt. Spelarna kommer resa sig efter det här, det ska bara gå. Det är vårt jobb.

I morgon väntar träning hemma på Borås Arena. Och på söndag gästar Falkenberg.

– Nu måste vi fokusera på den matchen. Vi måste försöka lägga det här bakom oss och gå in hårt för serien.

Annons

Managern ser ingenting positivt i dagsläget kring matchen i Via de Condo att ta med sig inför allsvenskan.

– Ingenting egentligen, det är väldigt mycket negativt. Förutom att spelarna gjorde det som vi bestämde och att de orkar hålla emot.

Han ser bort mot spelarna som väntar på incheckningen.

– Det är tunga spelare idag. Och jag förstår dem. Jag har aldrig varit med om en sån här tung förlust.

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons