Annons
Nyheter

Ingen titel – nu lämnar Larsson

Det blev ingen titel i säsongens sista match. Och nu tackar kaptenen Johan Larsson med största säkerhet för sig.
Nyheter • Publicerad 10 november 2014
Foto: Andreas Hillergren

Direkt efter slutsignal åkte Larsson till Köpenhamn för ett möte med agenten Steinar Dietz.

– Det kan vara saker på gång, men jag vill inte säga mer nu, säger Larsson till BT.

Annons

Som övriga i Elfsborgs trupp fick Elfsborgskaptenen applådera Malmö till årets titel i Supercupen.

Under stor dramatik, där först Malmö kvitterade till 1-1 i sista ordinarie spelminuten (Isaac Kiese Thelin) och sedan Elfsborg kvitterade till 2–2 i sista förlängningsminuten (Viktor Prodell, straff), kunde de regerande svenska mästarna vinna på straffar.

– Det är klart det är surt, en titel är en titel och det kunde gått åt vilket håll som helst. Men Malmö är ett bra lag och vi får gratulera dem ikväll, säger Johan Larsson till BT.

Var det din sista match i Elfsborgströjan för den här gången? – Jag har lärt mig att inte ta något för givet i den här branschen. Jag är redo för nästa steg nu, sedan är det andra pusselbitar som ska falla på plats.

Enligt uppgift till BT har Elfsborg i år tackat nej till två bud från holländska Groningen (det senaste på omkring tre miljoner kronor). Groningen är fortsatt intressant - men på senare tid ska det även kommit in intresseförfrågningar från Hereenveen, Watford, i The Championchip, och Premier League-klubben Swansea.

Larssons agent Steinar Dietz var på plats på Malmö Stadion, bekräftade att ett möte med Larsson skulle äga rum, men att han ville avvakta några dagar med att ge kommentarer.

Elfsborgs tränare Janne Mian har dock inte givit upp hoppet om att behålla sin kapten:

– Som jag ser det ska Johan vara smart nog och vänta på rätt bud. Han är en landslagsmässig högerback som kan ha stora ambitioner. Det handlar förstås om pengar också i den här branschen, men även om Johan varit ruggigt bra i år kan han fortsätta att utvecklas i Elfsborg.

Mian som varken gav plusbetyg till domarinsatsen eller slutresultatet på Malmö Stadion.

– Som det känns kunde vi haft tre straffar innan straffsparksläggningen, men det är som det är.

Vad väntar nu? – Nu blir det Fotbollsgalan. Det ska bli kul att umgås med grabbarna i annan miljö. Men framför allt hoppas jag att det blir en väldigt fin hyllning av Klas (Ingesson). Det känns som viktigast av allt.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons