Annons
Nyheter

Ingen operation för Nilsson

Här är Lasse Nilssons dubbla glädjebesked. Knät behöver inte opereras – och anfallaren är redo för spel redan i morgondagens cupmatch. "Jag har inte ont längre", säger han till BT.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2014
Foto: Bengt Lagerstedt/arkiv

BT har vid upprepade tillfällen den senaste tiden berättat om Nilssons meniskproblem – och att det varit oklart om det krävs operation för fjolårets interna skyttekung.

Nu har besked kommit: Nilsson slipper operation.

Annons

– I måndags hade jag jävligt ont, och då trodde jag att det skulle krävas operation. Jag slet mig igenom förmiddagspasset, men sedan släppte det under eftermiddagen, och efter det har det blivit bättre allteftersom. Nu har jag inte ont alls.

Känner du inget mellan träningarna heller?

– Som nästan alla fotbollsspelare har jag lite brosk på menisken, men det är ingen fara. Fast visst vill jag så småningom göra något åt det här, för att inte få fysiska men när jag lägger av. Men som läkarna sa nu, de vill inte operera om jag inte har ont, och det känns sunt.

Därmed är Nilsson med i morgon, när Elfsborg ställs mot division två-klubben Rynninge IK på bortaplan i Svenska cupen.

– Jag finns tillgänglig. Vi tar cupen på stort allvar och kommer åka till Örebro, göra en bra match och vinna.

Elfsborgs tränare Jan Mian är naturligtvis glad över att Nilsson är tillbaka.

– Han var vår skyttekung förra året, har mycket erfarenhet och är en ledargestalt, så det är givetvis bra att han mår bättre igen, säger Mian.

RYNNINGE IK – IF ELFSBORG Svenska Cupen, grupp 4

Lördag 8 mars, 14.00

Behrn Arena (Örebro)

LÄGET I ELFSBORG:

Jan Mian, tränare: "Det är viktigt för oss att inte bli stillastående när vi pressat ner Rynninge djupt. Vi måste klara av att spela med stor rörelse och ha tålamod i vad vi gör."

ELFSBORGS TRUPP:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan, Johan Larsson, Sebastian Holmén, Daniel Mobaeck, Anders Svensson, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Adam Lundqvist, Simon Hedlund, Arber Zeneli, Viktor Claesson, Niklas Hult, Lasse Nilsson, Per Frick, Anton Andreasson, Arjan Mostafa, Victor Rotting.

FRÅNVARO:

Andreas Klarström (vad), Liridon Gashi (ljumske), Anton Lans (fot) saknas. Jon Jönsson och Mikkel Beckmann tränar för fullt men är inte redo för match i dag.

TV-SÄNDNING:

SVT Play, 14.00.

BT:S TIPS:

Det ska – och bör – vara klasskillnad. Elfsborg repriserar förra veckans insats och vinner med 3–0 igen.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons