Annons
Nyheter

Holmén: "En supervärvning"

Samuel Holmén om tappa en lagkompis till sin gamla klubb: – Elfsborg gör en supervärvning.
Nyheter • Publicerad 4 december 2008

Martin Ericssons övergång har varit på gång ett tag och Holmén har fått agera rådgivare.

– Jag har så klart promotat Elfsborg stenhårt, så han vågade väl inte välja något annat till slut, säger Holmén, som beklagar det faktum att han förlorar en duktig och omtyckt lagkamrat.

Annons

Vad har Martin undrat över?

– Vad jag tycker om Elfsborg, hur träningarna såg ut under min tid där och så.

Bröndby – med Holmén som given byggsten i diamantuppställningen – har gjort en fin höstsäsong och har chansen att gå till vintervila som serieledare. På lördag är det seriefinal mot Odense.

Ericssons speltid under hösten har dock varit begränsad. Två matcher från start och åtta inhopp är förstås inget tillfredsställande facit för lagets nummer tio.

– Tränaren har låtit spelare som han varit med om att ta till laget få chansen, och de har gjort det bra. Att Martin inte fått spela så mycket beror inte på att han varit dålig – jag ser ju honom varje dag på träning.

– Han kommer att höja nivån ett snäpp till. Martin är fantastisk på små ytor och hittar alltid instick till anfallarna. Dessutom kan han göra mål själv, säger Samuel Holmén.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons