Annons
Nyheter

Holländskt intresse för Johan Larsson

Niklas Hult har redan försvunnit – och enligt uppgift till BT är Johan Larsson allt närmare en flytt till Holland.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2014
Foto: BJÃRN LARSSON ROSVALL / TT

Men när svenska transferfönstret stängde i natt satt Elfsborgs ledning lugn.

– Vi har en plan, och där ingår att Johan Larsson stannar i höst, säger managern Klas Ingesson.

Annons

Larsson slog hörnan fram till Elfsborgs 1–0 och efteråt berättade han utförligt om målet, den starka bortasegern – och om att laget självklart fortsatt går för ett allsvenskt guld.

Men på frågan om han själv är kvar när det drar ihop sig i höst blev svaret kortfattat:

– Det vet man aldrig.

Enligt uppgift till BT har två holländska klubbar nu intensifierat kontakten med Larssons nye agent, holländaren Steinar Dietz, och att en dialog med Elfsborg väntas inledas senare i veckan.

– Jag har inga kommentarer alls kring det. Det är fortsatt fullt fokus kring träning och match i Elfsborg, säger Johan Larsson.

Men skulle Elfsborgs kapten försvinna innan sista augusti (då de allra flesta transferfönster stänger) innebär det att Elfsborg varken kan ersätta honom eller den till Frankrike utvandrade Niklas Hult. Det svenska transferfönstret (spelare in) stängde nu vid midnatt och Ingesson & Co har valt att inte satsa på något nytt alls inför den fortsatta Europaturnén och allsvenska medaljstriden.

– Jag är fullt nöjd med det vi har. Låt andra klubbar handla. Vi har en plan, och tänker fullfölja den, säger Klas Ingesson.

Och om Johan Larsson försvinner till Holland?

– Vi har en plan, och där ingår att Johan Larsson stannar i höst. Han är en jätteviktig spelare för oss. Skulle något annat komma på tal får vi ta det då, säger managern.

Elfsborgs chefstränare Janne Mian har hittills inte hört ett ljud om lagkaptenens eventuella framtid utomlands.

Annons

– Johan Larsson ska ingenstans, säger Mian. Skulle han försvinna vet jag inte hur vi ska lösa det.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger att det har varit ovanligt lugnt kring sommarens transferfönster.

– Våra tränare är nöjda med den trupp vi har, och då är det så. Klubbar utifrån har jag inte hört ett ljud ifrån. Men det är svårt att spå i framtiden. Augusti månad är inte slut än. Skulle något dyka upp får vi ta det då. Mycket handlar om tajming, spelare, klubb, summa och framtida strategi, säger Andreasson.

Hur ser du på det holländska intresset för Johan Larsson?

– Har inte hört ett ljud.

Viktor Prodell visade vägen när han höll sig framme efter en tilltrasslad hörnsituation – och rakade in 1–0 bakom Häckens passive målvakt Christoffer Källqvist. Fullträffen var Prodells fjärde för året i allsvenskan.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons