Annons
Nyheter

Ellegaard: "Vill stanna kvar"

Kevin Stuhr Ellegaard, 30, har vuxit till en självklar ledarprofil i Elfsborg.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2014
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÃN

Nu vill den danske stjärnmålvakten skriva ett nytt långtidskontrakt – och frågan var uppe på klubbens styrelsemöte i måndags.

– Jag vill se en lösning före sommaren, säger Stuhr Ellegaard till BT.

Annons

Redan efter allsvenskans sista omgång i fjol pratade den danske keepern, vars kontrakt går ut efter säsongen, om att Borås fortsatt lockade och att vissa samtal förts med Elfsborg.

Ett halvår har gått utan att någonting hänt – och nu känner Elfsborgs nummer ett att klockan börjar ticka.

– Jag vill stanna. Jag trivs extremt bra, och så länge klubbens ambition är att vara med i toppen och vinna är det en miljö att utvecklas i. Jag har sagt till min agent att lägga andra klubbar åt sidan, och fokusera på att göra upp med Elfsborg. Men vad jag har förstått ligger bollen hos dem nu, säger Stuhr Ellegaard.

På vilket sätt?

– Vi har haft bra diskussioner och de vet vad jag vill. Tre eller fyra år är det som gäller. Det handlar om att känna en trygghet, och vad klubben vill. Innan sommaren måste det vara klart.

Enligt uppgifter till BT var ”målvaktsfrågan” uppe på Elfsborgs styrelsemöte i måndags och redan i dag väntas Stuhr Ellegaards agent Mikkel Nissen till Borås.

Klubbchefen Stefan Andreasson vill inte bekräfta uppgifterna eller några kommande möten, men säger till BT:

– Vi har fortsatt en diskussion om framtiden. Men ambitionen är att behålla Kevin, absolut.

Vad är det som tar tid?

– Jag tror att vi vet ganska bra var vi har varandra, jag känner ingen panik. Senaste månaden har vi jobbat intensivare med frågan, exakt vad det landar i vet jag inte än. Men Kevin är en viktig person på många sätt i klubben, säger Andreasson.

Annons

Senast, i derbyt mot IFK Göteborg, svarade succémålvakten för en svettig, matchavgörande räddning i slutminuterna – och enligt Elfsborgs målvaktstränare Gert Hansen är Stuhr Ellegaard den mest kompletta målvakt han tränat under alla sina år i klubben.

– Det låter tufft när man haft Johan Wiland. Men Kevin är komplett och har en ruggig spelförståelse, han kan dominera även när han spelar ute på träning. Han är mer vältränad än någonsin och i mina ögon allsvenskans bäste. Jag tror inte att vi kan hitta en bättre målvakt, och det är ett måste att han stannar, säger Hansen.

Kevin Stuhr Ellegaard säger själv:

– Jag får tacka Magnus Hellman Driessen för fysen, han är en av de bästa värvningarna vi gjort. Jag känner mig riktigt stark, och det tror jag gäller hela truppen. Vi har överlag startat om som grupp, en nystart, hur vi ska jobba för varandra och framför allt, hur vi ska spela fotboll. Något alla kan stå för. Det känns som om den här resan bara har börjat.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons