Ellegaard svajade - då tappade Elfsborg segern

Elfsborg hade 1–0 och var på väg mot tre poäng när Kevin Stuhr Ellegaard kom helt fel på en hörna och AIK kunde kvittera. Matchen slutade 1–1.
Nyheter • Publicerad 28 september 2014

Det tändes fler än 40 bengaler av bortasupportrarna.

Samtidigt släcktes hoppet om SM-guld för både Elfsborg och AIK.

Båda lagen hade behövt vinna för att i alla fall behålla ett litet hopp om att vinna allsvenskan. Men det är för långt upp till serieledande Malmö FF för Elfsborg och AIK efter 1–1 på Borås arena. Tio respektive elva poäng är gapet som ska ätas upp på fyra matcher.

Uppemot 40 bengaler tändes i AIK-klacken före och under matchen. Det försenade båda halvlekarna med nästan tio minuter.

När spelet väl kom igång var det Elsborg som startade bäst och skapade flest målchanser. Men bortalagets Nabil Bahoui kom närmast i den första halvleken med sin stolpträff.

Det var Simon Hedlunds mål i den 65:e minuten som omvandlade en trist match till något mer spännande. AIK flyttade fram och Elfsborg kontrade.

Med sju minuter kvar kvitterade just Nabil Bahoui. Men det räckte inte.

Båda lagen ska möta möta tabellettan Malmö FF. AIK redan på söndag, och Elfsborg omgången efter. Om IFK Göteborg vinner mot Djurgården på hemmaplan på måndag kväll går göteborgarna förbi både AIK och Elfsborg.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())