Annons
Nyheter

Elfsborgs kapten kan bli avstängd flera matcher

Lagkaptenen Martin Anderssons mindre väl valda ord till domaren blir kostsamma.
Nyheter • Publicerad 28 september 2010
Foto: 

Martin Andersson kan bli avstängd flera matcher.

Efter slutsignalen av bortamatchen mot Brommapojkarna i söndags gick Andersson fram till domaren Daniel Stålhammar. Det slutade med ett rött kort för Elfsborgs lagkapten.

Annons

– Jag var frustrerad och förbannad. Vi hade tappat poäng och fått en billig straff mot oss. Jag tyckte inte att jag fick några bra svar av domaren och då tappade jag det och sa några olämpliga ord, säger Martin Andersson.

Han har medgett ”könsord” men vill inte bli mer precis än så.

– Jag trodde att domaren skulle kunna ta det och förstå att jag var besviken.

När domarens anmälan kommer till disciplinnämnden och Andersson själv getts möjlighet att yttra sig kommer domen.

Vad kan man få för avstängning för könsord mot domaren?

– Det beror helt och hållet på omständigheterna, men visst är det straffbart, svarar Khennet Tallinger, ordförande i fotbollsförbundets disciplinnämnd.

Kommande match, hemma mot Åtvidaberg, missar Andersson per automatik efter det röda kortet. Disciplinnämnden prövar sedan om avstängningen ska bli längre än så.

– Det är en dyrköpt läxa för mig. Jag är ångerfull.

Hur ser du på att du som lagets kapten gjort detta?

– Det är förstås inte bra, men ingen jättegrej heller. Jag tycker att domarnas toleransnivå blivit lägre med tiden. Frisk och Fröjdfeldt kunde ta sådana här saker på ett annat sätt.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons