Bildextra: Oavgjort mot Gefle

Målkänslan tycks vara kvar i sitt vinteride.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2010

Gefle mot Elfsborg blev ytterligare en mållös allsvensk premiärmatch.

– Det är synd att vi inte kan göra ett mål, vi gör en bra match, tyckte Elfsborgs landslagsmittfältare Anders Svensson.

3 112 åskådare hade tagit sig till ett kylslaget Strömvallen och efter en jämn första halvlek fick de se Elfsborg ta över för hela slanten efter paus.

– Vi bryter ner Gefle, de tar slut fullständigt i andra. Det är synd att vi inte\~kan göra ett mål, menade Anders Svensson som trots 0–0 ändå var nöjd med vad hans lag presterade.

– Jag tycker vi gör en bra, rejäl första match, menade Svensson som styrde och ställde på mitten sin vana trogen.

Elfsborg kom till spel utan starka namn som Teddy Lucic, Stefan Ishizaki, Martin Ericsson och Emir Bajrami.

Ändå tog Boråslaget ett spelmässigt initiativ från start - men första halvlekens hetaste chanser var kontringsskickliga Gefles och Mikael Dahlbergs.

Dahlberg, ny från Djurgården där han blev mållös i fjol, såg nu riktigt sugen ut på sitt första allsvenska mål i sin nya klubb.

Och det var inte långt borta.

Redan i tolfte minuten sprang Dahlberg ifrån Elfsborgsförsvaret, kom lite ur vinkel - skottet passerade Ante Covic i målet men bakom Elfsborgsmålvakten dök mittbacken Johan Karlsson upp som en räddande ängel.

Det var halvlekens stora chans.

Elfsborgs spelmässiga övertag från den första halvleken övergick till ren dominans efter paus. 19-årige Johan Larsson, pigg och kreativ på sin kant, hade ett fräsande skott en hemmaförsvarare täckte undan i sista stund.

James Keene en kanon som Mattias Hugosson i Geflemålet precis fick fingrarna på.

– Jag är otroligt nöjd med första 30 av andra där vi helt dominerar matchen. Vi har några kvalificerade chanser och borde haft en straff, tyckte Elfsborgs tränare Magnus Haglund och syftade på när hans anfallare Amadou Jawo blev fasthållen av storebror Omar som återfinns i Gefles backlinje.

Domaren Jonas Eriksson valde att fria.

Pelle Olsson, Gefles tränare, verkade rätt nöjd med poängen.

– Det är alltid bra att spräcka poängnollan tidigt. Vi hade det jobbigt i andra halvlek men kom tillbaka sista kvarten där vi skapar två bra chanser för att avgöra, sade Gefletränaren.

Det hade inte varit rättvist - men det var inte långt borta att Jonas Lanttos lyftning i slutet gett hemmalaget tre poäng.

– En fantastisk räddning av Ante Covic, konstaterade Magnus Haglund.