Annons
Nyheter

Avdic är tillbaka på planen

Martin Andersson och Daniel Mobaeck ut.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2008
Kör igen. Denni Avdic har haft problem med ljumskarna. Men nu känner han inget och är med mot Trelleborg. In kommer också Johan Sjöberg, eftersom Martin Andersson är avstängd.
Kör igen. Denni Avdic har haft problem med ljumskarna. Men nu känner han inget och är med mot Trelleborg. In kommer också Johan Sjöberg, eftersom Martin Andersson är avstängd.Foto: Lennart Magnusson/arkiv

Johan Sjöberg och Denni Avdic in.

Med lagkapten Andersson avstängd lutar det mesta åt att tränare Magnus Haglund ger plats åt Johan Sjöberg i mittförsvaret.

Annons

– Det ser så ut. Skitkul, säger Sjöberg.

Han spelade på Söderstadion mot Hammarby för två veckor sedan. Sedan har han stått utanför laget i allsvenskan. Fast han var med i torsdags i cupen mot Ängelholm.

– Det känns ändå svårt att veta riktigt var man står, säger Sjöberg.

Han fick beröm för sin insats i Stockholm, men petades ändå inför Kalmarmatchen.

– Klart man var besviken, hade jag inte varit det hade jag nog slutat med fotboll. Men det var bara att göra som man blev tillsagd.

I dag är han alltså tillbaka bredvid Teddy Lucic i Elfsborgs stabila försvar. De ställs mot en gammal bekanting, Andreas Drugge.

– Det skall bli väldigt kul, Drugge har börjat väldigt bra i Trelleborg. Det är en duktig fotbollsspelare, och det gäller att vara på tårna, säger Sjöberg.

I och med att matchhjälten från Helsingborgsmatchen, Daniel Mobaeck, i?går låg nedbäddad med feber talar det mesta också för att Denni Avdic återkommer i startelvan. Mobaeck räknade i alla fall inte med att kunna spela.

– Nej, det tror jag nog inte. Men vi får väl stämma av i morgon bitti, sa han i?går kväll.

Avdic spelade mot Kalmar, men stod över både mot Ängelholm och Helsingborg på grund av smärta i höger ljumske.

Annons

– Det gör ont ibland när jag skjuter, och ibland efter matcher. Senast kände jag det på träningen innan Ängelholmsmatchen. Jag tog två dagars fullständig vila, och nu känner jag inget, säger Avdic.

Första gången han kände av skadan var träningen närmast före Sundsvallsmatchen för drygt två veckor sedan.

– Sedan högg det till under den matchen också.

Han vilade lite, blev av med smärtan, för att få tillbaka den igen.

Han skulle nog behöva lite längre tids vila, men eftersom Avdic troligen kommer med till U21-landslagets för-EM får han bara tre dagars sommarledighet.

– Och det är ju så kul med U21.

Trelleborg–Elfsborg

Vångavallen, kl. 19.00

Läget i Trelleborg (Tom Prahl, tränare till TA):

– Vi har en del spelare som går på Voltaren, det hårda programmet tar hårt på oss. Vi har haft osedvanligt mycket skit de senaste veckorna.

– Elfsborg har inte varit så omöjliga på bortaplan, och vi är bra på hemmaplan?

Läget i Elfsborg (Magnus Haglund, tränare):

– Även om vi var väl förberedda defensivt inför säsongen kunde man väl inte tro att vi bara skulle släppa in tre mål på de första nio matcherna. Det är ett väldigt bra facit.

– Trelleborg är välorganiserade, fysiskt väl förberedda – och svårspelade hemma.

BT:s tips:

Elfsborg är ett starkare lag än Trelleborg och tar tredje raka 1–0-segern i allsvenskan. Fredrik Berglund avgör.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons