Annons
Nyheter

Ålborgs nota för Lasse: 3 miljoner

Tre miljoner danska kronor. Så mycket fick Ålborg betala för Lasse Nilsson under de tre månaderna han var i Danmark.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2008

– Även om Ålborg har dementerat uppgiften vet vi med säkerhet att klubbenbetalade cirka tre miljoner kronor för tre månaders lån. De betalade hela Lasses lön, säger Klaus Egelund, fotbollsreporter på Ekstrabladet och som bevakar Ålborgs matcher.

Sett till den dyra prislappen tror Klaus Egelund att många är besvikna på Lasse Nilssons insats i klubben.

Annons

– Lasse gjorde bara två mål i klubben och hade inte någon särskilt bra tid. Det var inte hans förtjänst att Ålborg blev mästare om man säger så, säger Egelund som ändå poängterar att skador ställde till det för anfallaren.

– Jag tror att skadorna gjorde att han inte presterade på topp, med med facit på hand var det en väldigt dyr spelare för Ålborg – även om de blev mästare.

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson ville i går inte kommentera hur mycket klubben betalar för anfallarens tjänster.

– Den som tror att han (Lasse) inte byter ner sig i lön när han kommer hem till Sverige, har inte koll. Han prioriterade helt enkelt det sportsliga, säger han och fortsätter:

– Vi är nöjda. Problemet var att det fanns en tredje part som från början inte var intresserade av ett lån.

Carl Lind
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons