Annons
Nyheter

Salighet och förundran

Nyheter • Publicerad 22 september 2010
Foto: 

Två anledningar att vara salig idag:

1) Jag har smakat de ljuvligt, sötaste, små persikor man kan tänka sig. Hittade de små underverken i fruktdisken på Coop. Det var dock nära att jag missade dem, de ser så himla ynkliga ut jämfört med en ordinär persika. Men som bekant ska man inte döma hunden efter håren – och heller inte persikor efter formen.

Annons

2) Jag har varit hos Deichman i Knalleland och köpt nya stövlar. Stor lyckofaktor om man som jag har storlek 42-43. Jag gick runt i affären i en halvtimma och bara njöt, det fanns massor av skor och stövlar i större storlekar. Borås övriga skoaffärer är inte precis generösa när det gäller damskor till kvinnor som står stadigt på jorden.

Tre saker att förundras över:

1) Vegetarisk mat som heter Sliced Bacon och ser ut som just baconskivor. Vad är vitsen?

2) Alliansen och de rödgrönas förvåning över att Sverigepartiet kom in i riksdagen och att de dessutom fick så höga röstsiffror. Snudd på som när Olof Palme - apropå protester mot höga mjölkpriser - 1972 yttrade sitt klassiska: Va, kostar en liter mjölk såhär mycket? Det hade jag ingen aning om!

3) Justin Bieber, vars video One Time- i skrivande stund - har visats mer än hisnande 176 miljoner gånger på YouTube. Dessutom har 16-årige Justin nyligen fått pris på MTV Music Awards som bästa nykomling.

När jag första gången hörde talas om denne Justin Bieber, var jag förstås tvungen att kolla på YouTube. Sällan har jag blivit så förundrad över hur det ordinära kan nå sådan framgång. Jag hade definitivt förväntat mig något mer originellt, något nyskapande. Men det här? Hanson, kom tillbaka. Nåja det är inte första gången i världshistorien som smörja har haussats till orimliga höjder. Men hur fasiken går det till?

Hittade för övrigt det här klippetpå YouTube, uppenbarligen finns det fler som har åsikter om Justin Bieber. De sista 20 sekunderna är rätt kul, om man har den sortens humor.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons