Annons
Nyheter

Rätt blaskigt

Nyheter • Publicerad 20 december 2008
Foto: 

Mejlade till en god vän i Kiruna häromdagen. Jag fick mejlsvar igår och kan bara konstatera att Sverige är rätt avlångt.

Vi har haft rejält kallt i två veckor före den här veckan. Temperaturen har pendlat mellan minus 20 och 28 grader. Skickar med lite bilder så att du får en känsla för hur landskapet ser ut just nu.

Här i Borås är de kala björkkvistarna kaffebruna, granarna mörkt grågrönsvarta och himlen minner mest om mjölkblandat vatten. Utan vitt och vackert känns den annalkande julhögtiden rätt blaskig. När jag tittar på bilderna som min vän skickat blir jag lätt avundsjuk och känner en intensiv längtan till skönheten i Kirunas väder. Kan bara hoppas att meteorologerna har spått rätt och att vi får en vit jul även i södra Sverige, för det här som pågår utanför våra Sjuhäradsfönster är faktiskt rätt bedrövligt.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons