Annons
Nyheter

Pessapissa Slivovitza

Nyheter • Publicerad 16 februari 2008

I omklädningsrummet på badhuset igår: Två små, söta flickor, storasyster i 7-årsåldern och lillasyster sisådär tre år. Båda två var nästan färdigklädda när lillasyster började mumla pissa, pessa. Pissa, pissa. Storasyster frågade om lillasyster ville gå på toaletten men lillflickan skakade bara på huvudet och fortsatte med sitt pissapessa. Jag tänkte att det kanske trots allt var så att den lilla var kissnödig, men av någon anledning ville hålla sig tills hon kom hem. Sedan tänkte jag kanske ingen av flickorna visste var toaletten låg, och jag var flera gånger på väg att visa dem. Pissapessa-tjatet fortsatte och till slut tröttnade storasyster och sa:

- Nää, jag förstår inte vad du menar.

Annons

Men skam den som ger sig. Lillasyster fortsatte med sitt mantra och till slut gick det upp ett ljus för storasyster:

- Ahh du vill ha pizza.

Problemet hade fått sin lösning och jag smålog för mig själv.

När jag ändå är inne på ämnet pizza, i kvällens melodifestivalomgång tänker jag hålla tummarna stenhårt för Andra Generationen med SR Sjuhärads Mats Nilsson på sång och saxofon. Låten heter Kebabpizza Slivovitza och lita på att det kommer att svänga rejält. Gôtt! som Mats Nilsson brukar säga när han sänder "Nilsson" i sjuhäradsradion. Gôtt säger jag om alla kakor som jag och väninnan Annika traditionsenligt och under högtidliga former ska inmundiga ikväll. Vi är beviset för att man faktiskt kan förena kvalitet med kvantitet. Tio minuters intensiv kvalitetstid med kvantitativt sett många bakverk vilka kommer att förflyttas från kakfatet och in i respektive lysten mun.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons