Annons
Nyheter

Min manuella svarta väckarklocka

Nyheter • Publicerad 26 juli 2008

Min lilla manuella, svarta väckarklocka drog igång 04.50 i morse. Något yrvaken och mycket irriterad väste jag till Katt-Asta:

- Nu är du tyst. Jag ska sova.

Annons

Asta brydde sig inte det minsta utan fortsatte med sina utdragna jamanden.

- Mjaaurrr.

- Tyst.

- Mrrrp.

- Snälla Asta, håll tyst.

- Mjaaaurrrp.

Så där höll vi på ända tills jag tröttnade och gick upp för att säga till Asta på skarpen. Det är en mycket medveten liten kattfröken jag har, vid det här laget känner hon mycket väl till min inställning till nattligt jamande. Sålunda väljer hon att krypa in under sängen och sitta där och jama eftersom hon vet att jag inte kommer åt henne lika lätt där. För att kunna hötta åt henne med fingret på närmre håll, måste jag alltså kräla omkring på golvet. Så ock i morse.

Efter att ha sagt till Asta på skarpen var hon tyst i ungefär tio minuter, sedan var det dags igen. Snooze-funktion* på kattklockevis och samma procedur som förra gången. När Asta väl hade tystnat var jag rätt irriterad och dessutom var det olidligt varmt i sovrummet. Jag slog på fläkten som jag har ståendes på en stol jämte sängen, drog stolen lite närmre sängen, kröp till kojs igen och somnade om.

En timma senare ringde kattklockan Asta för tredje gången denna lördagsmorgon. Jag var urförbannad och klarvaken inom loppet av två röda, och den här gången bestämde jag mig för att gå rakt på sak. Bedömde det som meningslöst att ligga kvar i sängen och försöka få tyst på Katt-Asta därifrån. Jag slängde av mig täcket och satsade stenhårt när jag svängde fötterna utanför sängkanten. Tyvärr hade jag glömt att jag flyttat stolen närmre sängen och det gjorde mycket ont när jag slog i ena fotknölen i stolskanten. Aj, aj. Istället för att försöka få tyst på Asta blev nu till att linka ut i köket och hämta något iskallt att lägga på fotknölen. I valet mellan fryst lax, fryst broccoli och fryst hallonsylt, valde jag hallonsylten, den skulle i alla fall inte lukta om jag råkade somna med mitt "kylomslag" på foten.

Jag vet inte om Asta blev förskräckt när jag slog i foten eller om hon höll tyst av sympati med sin stackars matte som skadat foten på grund av hennes jamterror. Hon var i alla fall tyst ända fram till klockan 08.10 vilket får anses vara acceptabelt en lördagsmorgon i juli när himlen lovar vackert väder resten av dagen.

Annons

Just nu ligger Asta och sover i godan ro. Det kostar på att vara en liten manuell, svart väckarklocka med snooze-funktion.

Igår skrev jag om mina fuktflugoroch fick ett tips från Mira : Häll lite vatten i ett glas, tillsätt sedan lite, lite diskmedel och lite vinäger och låt de stå över natten så ska du få se vad som händer! Tack Mira för tipset. Ska prova omgående.

Jag fick också en kommentar från Emma Tilander-Gyllén som hade sett mig igår när jag var ute och cyklade med Asta. Emma, jag återkommer senare under dagen med svar på dina frågor och ett nytaget foto på Asta och min cykel. Och du Emma, jag blev både glad och rörd för att du skrev så fint om mitt bloggande. Bergis.

*Snooze = En knapp som finns på de flesta klockradio-apparater. Larmet/radion går igång på inställd tid, ett tryck på snooze-knappen och larmet/radion tystnar för att återaktiveras tio minuter senare – ända tills man stänger av larmet/radion på ordinarie avstängningsknapp.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons