Annons
Nyheter

Kundvagnshandtag kontra jord

Nyheter • Publicerad 5 september 2010
Foto: 

- Kundvagn, ropar jag till mamma och rusar raka vägen in till toa för att tvätta mig. Jag har tagit i en kundvagn!

Mamma har numera slutat bry sig. De facto är hon rätt less på mina predikningar om vikten av att tvätta bort kundvagn, pengar och främmande dörrhandtag.

Annons

Jag tänker på min kundvagnsnojja när jag sitter och pumpar skottkärrehjulet hemma hos mor och far. Ventilhatten som jag har placerat mellan tänderna för att inte tappa bort den; antagligen tycker de flesta att detta är läbbigare än smutsen från ett kundvagnshandtag. Men så är det inte i min värld, för där är smuts från kundvagnar, pengar och annat offentligt betydligt läskigare än en ventilhatt från ett skottkärrehjul – trots att det senare passerat mycken geggamoja.

Eftermiddagen tänkte jag spendera långt bortom kundvagnars bacilluskförsedda handtag. Jag ska nämligen ta mig jord under naglarna och plantera om liljelökar samt utrota (nåja, försöka duger) kirskål. När jag sedan är klar ska jag sätta mig på en bänk och njuta av solen i september samt den omgivande blomsterprakten.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons