Annons
Nyheter

En Boråsare kanske?

Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Det hände sig på den tid när en tripp till kôrvakoket ansågs sätta en smula piff på tillvaron. I Borås med omnejd köpte man med fördel en halv eller hel special, d.v.s. en respektive två korv(ar) i bröd med mos ovanpå. Ville man vara riktigt lokalpatriotisk, köpte man istället en s.k. Boråsare, d.v.s. grillad, tjock korv. Vad som ytterligare ingick i konceptet Boråsare, minns jag inte.

Alltnog, en kväll föreslog min mor lite piff på tillvaron, modell gatukök. Sedan fräste kära mor iväg i sin Amazon med destination BP-macken på Trandared. Kvar i hemmet fanns en far och två små förväntansfulla barn.

Annons

Det var kö framför luckan och mamma hamnade bakom en äldre man. När det blev den äldre mannens tur, frågade tjejen innanför luckan vad han ville ha. Mannen kunde inte riktigt bestämma sig och för att i någon mån hjälpa honom på traven gav hon honom ett förslag:

- En Boråsare kanske?

- Boråsare? svarade mannen. Nä, nä, ente ja ente. Nä, för tusan. Ja ä från Schwenljonga.

För er som inte känner till Borås med omnejd, Svenljunga är en mindre ort belägen cirka 3.5 mil utanför Borås.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons