Annons
Nyheter

Eller, jag vet inte om jag ätit den

Nyheter • Publicerad 19 september 2010

I bastun igår: en mamma med sina två, söta flickor cirka sex och tolv år gamla.

Samtalsämne: vad familjen skulle äta senare på kvällen. Flickorna hade önskemål om pizza. Njae, pizza skulle det inte bli, däremot vankades vegetarisk lasagne (såsom varandes vegis, vattnades det i munnen på undertecknad).

Annons

- Men varför kan vi inte äta pizza? undrade den större flickan.

- Jag har köpt hem alla grejor och förberett för lasagne. Och ni har ju har ju ätit den innan.

- Ja, den smakade jättegott, sade den lilla tösen. Sedan grunnade hon en stund innan hon fortsatte. Eller, jag vet inte om jag ätit den innan. Fast den var nog god i alla fall.

Gulligt.

När jag kom ut till omklädningsrummet efter bastun, mötte jag två andra små tjejer, jag skulle tippa på att de var i 5-6-årsåldern. De hejade glatt på mig och jag hejade tillbaka. Innan jag lämnade omklädningsrummet, tog jag mig en titt i spegeln för att kolla så jag såg någorlunda respektabel ut. Det två flickorna stod också framför spegeln. När jag var klar med min besiktning, sade jag hej då till flickorna. Då tittade den ena av dem på mig och frågade:

- Är du tjej eller kille?

- En tjej ser du väl, sade den andra lilla tösen.

Vilken tur att jag inte fick frågan: Är du tant eller farbror? Det hade i sanning varit rätt knäckande.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons