Annons
Nyheter

De missgynnade

Nyheter • Publicerad 17 januari 2010

En gång för ett år sedan svarade jag av misstag, men jag lärde mig i alla fall telefonnumret den gången. Memorerade ordentligt för att inte göra om samma misstag. Det är ett försäkringsbolag som vill att jag ska gynna dem och därför ringer de väldigt ofta till mig. Jag har inte lust att gynna dem och därför har jag inte svarat sedan den där gången för ett år sedan.

Jag fattar inte att de orkar hålla på. Hur ser planeringen ut?: Elenor Sääf? Jaså hon har inte svarat i år heller. 12 år sedan sist, säger du. Hmm, vi fortsätter. Ring varannan timma. Dygnet runt. Öka antalet ringsignaler. Någon gång måste hon ge upp.

Annons

När det missgynnade försäkringsbolaget ringde i torsdags, kände jag att nu får det ta mig tusan vara nog. Resolut lyfte jag på luren och lade på den direkt igen. Ha! där fick ni.

Jag hann inte mer än vända mig om förrän det ringde igen. Ännu mer irriterad, upprepade jag åtgärden, lyfte luren, slängde på luren. Vid tredje påringningen tog jag i så det tjongade i telefonen (en av anledningarna till att jag älskar min väggfasta telefon. Slänga på luren i örat med en mobil; blaha, blaha.). Jag var väldigt nöjd med min insats. Nu skulle väl budskapet ändå gå fram.

I fredags ringde jag till min faster för att fråga om vi skulle simma, och jodå, självklart skulle vi det. Sedan undrade hon varför jag hade slängt på luren i örat på henne i torsdags. Två gånger till och med.

- Jo, ehh, kära faster... jag ehh, trodde att det var ett försäkringsbolag som... ditt telefonnummer var ju så likt och.... Jo, jag ska lära mig ditt nummer. Jag lovar.

************************************************************************

P.S. Hittade en i sammanhanget intressant sida på nätet - Vem ringde.se.

"Telefonnummer som telefonförsäljare och opinionsundersökare använder finns oftast inte på webbplatser som eniro.se eller Hitta.se. Men på Vemringde.se kan alla registrera sådana samtal och samtidigt få information om vem som ringde..."

Här är enlänk till Vemringde.se. D.S.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons