Annons
Nyheter

Nomineringar till Årets butik klara

Det prestigefyllda priset Årets butik i Borås presenteras den 25 februari. Efter att en expertjury sagt sitt står det nu klart vilka de nominerade butikerna är.
Borås • Publicerad 3 november 2015
Anette Skoglund, Veras garderob, vann förra årets pris. Foto: Jan Pettersson
Anette Skoglund, Veras garderob, vann förra årets pris. Foto: Jan Pettersson

De nominerade butikerna i klassen Årets fristående butik är Jälmers ur, Cassise och NY och de nominerade butikerna i Årets kedjebutik är Clas Ohlson, Kronans Apotek och Ica City Fristad.

– Några av de nominerade är nykomlingar på listan och ett par har vi sett förr, såsom Jälmers ur och Cassise, berättar Catrin Ljung, annonschef på Borås Tidning.

Annons

Butikerna bedöms utifrån bland annat lönsamhet, affärsidé, personalpolicy och verksamhetens röda tråd genom utbud, exponering och service.

– Hur man jobbar med hållbarhet och hur butiken rustar sig för framtiden är två viktiga saker vi kikar på.

Förra veckan fick de sex finalisterna besök av en mystery shopper, vars bedömning utgör hälften av viktningen. Den andra hälften hänger på hur kunderna nu röstar.

Det som är nytt för i år tycker Catrin Ljung är att butikernas ansökningar blir allt bättre.

– Det här är ett tillfälle för butikerna att granska sin verksamhet. Butikerna går själva igenom parametrarna och utvärderar och jämför med tidigare år.

Marie Schagerlind

Fakta

Årets butik

Över 100 nomineringar kom in till årets tävling.

En jury utvald av tävlingens arrangörer Borås Tidning, Borås Stad, Knalleland och Borås city, har utsett tre finalister vardera i klasserna Årets butik och Årets kedjebutik.

Vinnande butik utses den 25 februari 2016. Kunderna kan nu lägga sin röst genom att rösta på aretsbutik.se.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons