Annons
Nyheter

Konkurrenter inom IT går samman

IT-företaget Systeam köper Boråsföretaget DTS Solutions med 36 anställda.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2008
Björn-Ola Kronander och Martin Lagerqvist, VD respektive vice VD för DTS Solutions, i samtal med Carl Otter, VD för Systeam Sjuhärad. Snart flyttar de ihop.
Björn-Ola Kronander och Martin Lagerqvist, VD respektive vice VD för DTS Solutions, i samtal med Carl Otter, VD för Systeam Sjuhärad. Snart flyttar de ihop.Foto: 

Systeam finns på ett femtiotal ställen i Norden. Kontoret i Borås hette tidigare Office Data och köptes upp för två år sedan.

Nu köper Systeam också DTS Solutions och därmed blir Systeam Sjuhärad och DTS systerbolag. Båda sysslar med informationsteknik på små och medelstora företag, och har tidigare varit konkurrenter på flera områden.

Annons

– Vi har väldigt lika verksamhet, och tillsammans blir vi marknadsledande i Västsverige, säger Björn-Ola Kronander, VD för DTS Solutions.

– Vi kommer att komplettera varandra bra, instämmer Carl Otter, VD för Systeam Sjuhärad.

Gemensam lokal

Personal och ledning från DTS följer med i affären.

– Det blir en oförändrad organisation till en början, säger Björn-Ola Kronander.

På sikt ska dock företagen smälta samman.

– En av de första åtgärderna är att vi ska flytta ihop till en gemensam lokal. Det kommer troligtvis att ske redan under det första året, vi tittar på olika lösningar redan, säger Carl Otter.

Inga övertaliga

Enligt de båda direktörerna ska ingen personal bli övertalig efter affären.

– Nej, snarare kommer vi att behöva anställa under det kommande halvåret, säger Björn-Ola Kronander.

Annons

– I dag är vi sammanlagt 76 stycken. Innan detta året är slut skulle jag tro att vi är fler än 80, säger Carl Otter.

DTS Solutions Grundat: 1997Anställda: 36Omsättning: 2007 Cirka 50 miljoner kronorBland kunderna: Eton Fashion, Markslöjd, Blåkläder, Eco-Boråstapeter och Prêt à Porter.

Systeam Sjuhärad Grundat: 1987, då som Office DataAnställda: 40Omsättning 2007: cirka 110 miljonerBland kunderna: Ellos, Haléns, H&M och Sveriges tekniska forskningsinstitut.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons