Annons
Nyheter

Anrik butik i centrum lägger ner

Ytterligare en anrik butik lägger ner i Borås.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014
Foto: Frida Eckegren

Denna gång är det dambutiken Feminette som efter 51 år väljer att stänga igen för gott.

– Det jag önskar nu är att någon tar över butiken eller att någon ny butik öppnar så det slipper stå tomt i framtiden, säger butiken sägare Lena J:son-Suhr.

Annons

I november fyllde Feminette 51 år men något mer firande lär det inte bli. Den sista februari stänger butiken för gott.

– Alla tre som arbetar här fyller 67 i år och vi kände att det var dags att bli pensionärer nu, säger butiksägaren Lena J:son-Suhr.

Hon har dock inte helt gett upp hoppet om butiken.

– Nej jag hoppas fortfarande att det ska komma någon som vill ta över den. Det har varit några intressenter men de har fallit bort av olika anledningar.

Enligt Borås Citys cityledare Anna Liljenby så kan det vara svårt att hitta någon som kan ta över en anrik butik eftersom ägaren och butiken ofta hänger ihop.

– Det är inte alltid lätt att fylla en tidigare ägares kofta, det är inte bara att ärva kunderna, menar hon.

Vad det blir av butiken i framtiden är alltså ännu oklart men det finns flera intressenter som vill etablera sig i city.

När de stora kedjorna vill slå sig ner i Borås så är det främst de stora shoppingstråken runt Stora torget som lockar. På dessa gator finns det i dagsläget två tomma butikslokaler. På tvärgatorna finns det ytterligare några.

– Det är vanligt med någon lucka här och där när det sker förändringar men jag är inte orolig för att de tomma lokalerna kommer att bli fler i framtiden, säger Liljenby.

De stora förändringarna som sker nu är att allt fler caféer och restauranger etablerar sig.

Annons

– Det är dessa som ökar mest och de är ett viktigt tillskott. Men det är även viktigt att ha en bra balans i centrum.

Lena J:son-Suhr på Feminette anser att hoppet för de små anrika butikerna i Borås hänger på hur Borås väljer att utvecklas i framtiden.

– Det borde satsas lite mer på de små butikernas överlevnad. Det är synd att många måste lägga ner för att ingen kan ta över.

Liljenby håller med om att de små unika butikerna är viktiga för Borås men är inte orolig över att de ska försvinna.

– Unika butiker är Borås citys styrka och det kommer hela tiden nya. Butiker byts ut så är det.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons