Annons

Vill se nya glansdagar för Viskadalsbanan

Nu har det hänt igen. Trafiken på Viskadalsbanan har stått stilla några dagar.
Debatt • Publicerad 28 augusti 2014
Upprustning av Viskadalsbanan från Borås till Varberg bör prioriteras, tycker skribenterna från FP.
Upprustning av Viskadalsbanan från Borås till Varberg bör prioriteras, tycker skribenterna från FP.Foto: Lisa Brunzell

Att järnvägsnätet varit kraftigt eftersatt i många år är ett faktum, något som alliansregeringen har insett och avsatt pengar för att åtgärda.

Dock finns det många mil med spår som ska underhållas och budgeten är inte oändlig. Därför måste man prioritera, och Viskadalsbanan mellan Borås och Varberg är en sträcka som har en stor potential samtidigt som den ligger oss i Sjuhärad och på västkusten varmt om hjärtat.

Annons

Vi i Folkpartiet Liberalerna vill se att Viskadalsbanans forna glansdagar åter ska komma. Vi vill se att tågen går oftare och att de går senare. Det ska vara lätt att vara arbets- och skolpendlare, oavsett om man bor i Skene, Tofta eller Björketorp. Varför vi vill se en upprustning av just Viskadalsbanan är för att denna sträcka är en av det mest eftersatta i hela Sverige, samtidigt som det är en sträcka med stor potential.

Därför vill vi:

* Rusta upp Viskadalsbanan för att möjliggöra för funktionell pendeltrafik samt godstransporter.

* Ge Västtrafik i uppgift att köra ett tåg i timmen Borås-Varberg, Varberg-Borås, samt att köra nattåg fredagar och lördagar.

* Bygg fler mötesplatser för tåg för att minimera väntetiderna för passagerarna.

* Bygg bort alla osäkra, obevakade övergångar utmed banan.

Vi tror på tillväxt och individens fria rörlighet. Nu har vi chansen att möjliggöra detta, samtidigt som vi gör en insats för miljön.

Morgan Hjalmarsson (FP) kommunalråd

Marcus Nilsen (FP) kommunfullmäktigekandidat

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons