Annons

Vårt Sverige vilar på en gemensam grund

I Borås är Sverigedemokraterna det enda partiet i opposition som lagt ett reellt budgetförslag, skriver Andreas Exner.
Debatt • Publicerad 5 september 2018
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I det allt mer polariserade samhället ställs många väljare inför ett svårt val på söndag. I varje kommunikationskanal får man se och höra om vad de olika partierna vill. Det är en tröttsam men ack så viktig samhällsplikt, där folket dikterar villkoren och definierar det politiska landskapet.

Oberoende av kommunikationssätt utsätts alla för information, men även felaktiga uppgifter om de olika partiernas politik. Förväntningen om ett smutsigt val besannades även genom övriga partiers agerande. Man kan någonstans även tycka att dessa partier och sympatisörer bör hålla sig till sin politik och sluta vara så intresserade av att tillskriva elefanten i rummet åsikter som elefanten inte har. Men för den osäkre, eller nyfikne, väljaren väljer vi att berätta med våra egna ord vilka vi är och varför man ska rösta på Sverigedemokraterna.

Annons

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti som värnar välfärd och trygghet. Vi föredrar att lösa problem på ett tidigt stadium framför att bli tagna på sängen av ”utmaningar”, när det redan är försent.

Men vad menar vi med trygghet? Vår definition av trygghet innebär att eleven inte ska känna en klump i magen på väg till skolan. Trygghet innebär att våra äldre inte ska behöva spara i månader för att kunna gå och klippa sig, eller köpa en present till sitt barnbarn. Trygghet innebär att den unga kvinnan inte ska behöva ringa sina föräldrar efter krogen för att tryggt komma hem.

I Borås är Sverigedemokraterna det enda partiet i opposition som lagt ett reellt budgetförslag. I vårt senaste budgetförslag satsade vi mer än tolv miljoner kronor på välfärden än något annat parti i Borås. Detta gjorde vi utan att höja skatten en enda krona. Vi prioriterar helt enkelt kärnverksamheten – välfärden – framför sociala experiment och ineffektiva insatser. Faktum är att oavsett var du bor i Sjuhärad, så vet du att du får välfärd och trygghet genom en röst på Sverigedemokraterna.

I alla kommuner i Sjuhärad driver vi frågan om fler, men mindre, grundskolor med en god geografisk placering, där lärarna får vara lärare, inte också vaktmästare, städare och skolpsykolog. I vårt samhälle finns den personalen på plats och gör det jobbet, medan läraren fokuserar på sin roll.

I alla kommuner i Sjuhärad driver vi frågan om höjda löner inom välfärdssektorn. Så att man inte tvingas till Göteborg med pendeln eller annan kommun för att få en löneökning efter 15 år i yrket. I vårt samhälle prioriterar vi personalen framför fler elitpolitiker och skrytbyggen.

I alla kommuner i Sjuhärad driver vi frågan om en god omsorg – fylld med liv i alla dess former. Där våra äldre inte ska leva socialt isolerade, oroliga och med ett släckt hopp. I vårt samhälle är äldre hedersmedborgare som ska känna trygghet, ha goda pensionsvillkor samt få nyttig och god kost.

Vi i Sverigedemokraterna är inte politiskt skolade. Vi har inte heller en mångårig erfarenhet från politiken. Vi är vanliga människor som inte känner igen oss i dagens samhälle. Människor med bakgrund inom allt från ekonomi, omsorg, lärande, sjukvård, säkerhet, produktion och byggnation.

Men trots våra olika bakgrunder och breda åldersspann har vi en sak gemensamt. En vilja att bygga ett Sverige som vilar på gemensamma värderingar och en gemensam kultur. Ett Sverige där invånarna känner framtidstro och med syftet att göra Sverige till en bättre plats.

Andreas Exner (SD), distriktsordförande

Annons
Annons
Annons
Annons