Annons

Vad tycker MP lokalt om Nordlunds uttalanden?

Replik. Svar till Elin Hegg och Helen Persgren (MP), BT 30/7.
Debatt • Publicerad 8 augusti 2014

I BT ger Hegg och Persgren svar på min kritik av Jerkers Nordlunds fientliga uttalande mot Israel, dock utan att visa sin åsikt. Jag kan konstatera att Miljöpartiets partiledning, genom Helen Öberg, tagit avstånd från Jerker Nordlunds uttalande. Är Öberg därmed också fördömande?

I Nordlunds resonemang riktas all kritik och skuld mot Israel. Vad Hamas gör eller står för berörs inte alls, trots till exempel 2000 raketer mot Israels civila, förföljelse av kristna och homosexuella eller att Hamas krigsaktioner utförs mitt ibland civilbefolkningen.

Annons

Jag är personligen helt klar över Israels rätt att existera som nation och rätt att försvara sig. Dock måste övergrepp och millitärt övervåld fördömas och upphöra, oavsett vem som utför dem. Det finns olika synsätt på konflikten i Mellanöstern, men att ta till sådana övertoner som Jerker Nordlund gjort saknar relevans vilket jag kritiserade.

Att försöka flytta fokus från Nordlunds uttalande genom ett skuldresonemang ser jag som en svaghet i argumentationen. Efter det lömska reportaget mot Peter Artman med dold kamera i ett själavårdssamtal under falsk flagg har KD lokalt och i distriktet diskuterat frågan med Peter och där klargjort att han, i likhet med oss övriga kristdemokrater, på alla sätt stöder och följer vårt partis värdegrund som klart motsätter sig all form av diskriminering utifrån etnicitet, sexualitet etcetera.

Detta belystes i en insändare från KD Herrljunga för en tid sedan. Jag förväntar mig ett klarläggande och ställningstagande på motsvarande sätt från de lokala Miljöpartisterna gällande Jerker Nordlunds oförsonliga uttalande om staten Israel.

Ingemar Kihlström (KD) gruppledare, Herrljunga

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons