Annons

Underlätta pendlingen till Viared

Viareds industriområde har haft en fantastiskt fin utveckling de senaste åren. Företagen frodas och antalet anställda växer.
Debatt • Publicerad 24 augusti 2014
Foto: Anders Robertsson

Läget just invid riksväg 40 är så gynnsamt att pendlingen in till området är betydande. Det är glädjande att många vill komma till Borås för att arbeta. Men det kan göras enklare, och miljövänligare!

Idag tvingas de som reser med buss från Göteborg att åka in till Borås, för att sedan vända ut igen med buss 154. Det är en ordning som inte är bra. Det förlänger inte bara restiden, det är också osmidigt med onödiga byten. Istället bör det gå att ordna att någon av expressbussarna i linje 100 eller 101 stannar vid Viaredsmotet.

Annons

En sådan satsning från Västtrafiks sida skulle underlätta för företagen på Viared att rekrytera kompetent personal, samtidigt som det skulle vara en positiv miljösatsning. Jag uppmanar därför Västtrafik att utreda hur de kan förbättra möjligheterna till en tidseffektiv pendling till företagen på Viareds industriområde.

Morgan Hjalmarsson (FP)

kommunalråd

Yousef Boussir
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons