Annons

Tråkigt ointresse från Andreasson

Slutreplik. Svar till Lennart Andreasson (V), BT 22/8.
Debatt • Publicerad 26 augusti 2014

Vänsterpartiets Lennart Andreasson tror inte på ett samlat resecentrum i Borås för tåg samt lokal- och regionalbussar. Andreassons resonemang går enligt vårt förmenande inte ihop. Hans förslag är att vi fortsatt ska ha en uppdelning av trafikslagen på olika platser, vilket vi av erfarenhet vet skapar bekymmer.

Vårt främsta argument är att pendlingen, som ständigt ökar både in och ut ur Borås, behöver underlättas. Det sker genom ett samlat resecentrum och det bör ligga vid Krokshallsberget.

Annons

Den största miljövinsten vore just att fler reser med kollektivtrafiken istället för att resa med bil. Då måste kollektivtrafiken vara ett attraktivt alternativ. Det kräver ett samlat resecentrum. Det är tråkigt att Andreasson (V) inte är intresserad av det.

Monica Johansson (C)

Maj-Britt Eckerström (C)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons