Annons

Statistik kan bevisa det mesta

Replik. Svar till Jan Ericson (M), BT 17/8.
Debatt • Publicerad 20 augusti 2014
Nuonaffären, hur har den gynnat svenska skattebetalare?
Nuonaffären, hur har den gynnat svenska skattebetalare?Foto: TT

Jan Ericson slår hål på nio myter och detta gör han med hjälp av statistik från olika källor. Jag hoppas alla pensionärer känner igen sig med den ökade köpkraft som herr Ericsson visar att de fått.

Ericson hävdar vidare att de rika inte har fått större skattesänkningar än ”vanligt” folk. Han väljer då att glömma borttagen förmögenhetsskatt och fastighetsskatt. Hur som helst kan man bevisa vad som helst med hjälp av statistik men det blir inte en sanning för det.

Annons

Jag vill ställa ett par andra frågor till Jan Ericson och då vill jag inte ha ett svar bestående av statistik.

På vilket sätt har boende gynnats i Norrlands inland och andra glesbefolkade områden efter er utförsäljning av Apoteket?

På vilket sätt har köpet av holländska Nuon gynnat svenska skattebetalare?

Ni i alliansen har sedan 2006 sagt att ni står för arbete och inte bidrag, märkligt då det inte kommit till många arbeten utan bidrag sedan 2006, hur kommer det sig?

Pauli Kuitunen Socialdemokrat och medlem i IF Metall Borås

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons