Annons

SD:s Sverige känns fattigt

Svar till Andreas Bäckman (SD) och Patric Silferklinga (SD), BT 21/5.
Debatt • Publicerad 23 maj 2014
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Bäckman och Silvferklinga som tillhör SD:s toppar i Borås ondgör sig i BT över LO:s samarbete med Socialdemokraterna. De säger sig tillhöra ett parti som är mot all form av rasism. Att de skulle göra skillnad på någons hudfärg tycker de är befängt.

Det befängda är att de verkar tro på vad de själva säger. SD har medlemmar som jagar människor med järnrör och kallar unga kvinnor för horor. Hur jag än försöker kan jag inte se att det har något samband med tolerans.

Annons

Menar man något med sina ord borde man visa detta och faktiskt tacka de invandrare som varit och är en stor del i det moderna svenska samhällsbygget.

Vi är fria att säga vad vi tycker även om det innebär att man trampar någon stackare på tårna. I SD-propagandan är alla som har en annan åsikt än de själva vänsterextremister. 90 procent av väljarkåren är vänsterextremister. Undrar om de tror på detta själva.

Vi använder känsloargument för att ge SD-väljare dåligt samvete. Jag är inte säker på vad de menar men jag antar att det handlar om att ta hand om flyktingar från krig och elände eller kanske allas rätt till lika behandling oavsett nationalitet, kön eller sexuell läggning.

Vad de än menar är jag helt övertygad om att det land SD vill ha skulle bli ett mycket inskränkt och fattigt land att leva i, även för SD:s väljare.

Pauli Kuitunen finne, IF Metallare och socialdemokrat

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons