Annons

Ohållbar situation inom vårdsektorn

Man läser ofta om besvikna anhöriga inom vården, nu tycker jag att det är hög tid att gå ut till offentligeten med vad det innebär att vara anhörig till en fru,man eller sambo som jobbar inom vården.
Debatt • Publicerad 8 februari 2014

Det belystes i massmedia så fint att alla skulle få möjlighet till heltidstjänst inom den kommunala äldreomsorgen i Borås Kommun.

Denna fråga har drivits engagerat av fackförbundet Kommunal.

Annons

Detta har i praktiken inneburit arbete varannan helg, att det ej finns fasta scheman utan endast att det läggs i  6-veckorsperioder vilket innebär att det ej går att planera några fritidsaktiviteter i förväg och vara säker på att man kan vara ledig.

Det har dessutom sagts ifrån att det inte är någon idé att ansöka om semester på helgerna, detta kommer ändå ej att beviljas.

Låter detta attraktivt för en kommande generation som söker arbete inom omsorgen?

Jag tycker inte det och ändå har det talats mycket om att höja statusen på dessa arbeten.

Vet också att det finns många både anställda och anhöriga till anställda som tycker som jag men som inte tycker det är lönt att opponera sig, då detta är bestämt i kommundelarna.

Hoppas få igång en ordentlig debatt om detta för i längden är det ohållbart, ingen orkar med en sådan arbetssituation.

Anhörig

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons