Annons

Nej, Roland Andersson, så ligger det inte till!

Tack för ditt svar från den 12 januari men det var inte det svar jag hade väntat mig från en högt uppsatt politisk förtroendevald inom regionen.
Debatt • Publicerad 24 januari 2008

För det första svarar du inte alls på de få frågor som jag ställde, för det andra kan jag inte förstå varför du tror att jag ondgör mig över regionens ekonomi och investeringar. Överskottet på 1.2 miljarder har ni själva uppgett (uppgiften har stått i tidningarna).

Beträffande 1,5 miljarder i ej gjorda investeringar kan du säkert kolla upp, om inte så borde du kunna dementera den uppgiften och inte komma med en lång utläggning beträffande hur kommande investeringar ser ut. Vad jag menade med dessa siffror var att ställa dessa i relation till den besparing som skall göras. Ni borde ta hänsyn till fackklubbarnas oro inför besparingarna (läs artikeln i BT den 19 december).

Annons

Om du läst insändaren den 28 december ”Vi på SÄS” får du en bra inblick i arbetsklimatet på sjukhuset, den insändaren säger det mesta. Att 100/125 miljoner, beloppet är ni tydligen inte överens om, skulle ha någon positiv inverkan på vården kan jag inte förstå. Er (din och Tuvegrans) uppgift är i första hand att se till att vi skattebetalare får allra bästa tänkbara vård. Då kan man inte ständigt komma med besparingsprogram och organisationsförändringar. Man kan ju fundera på vad alla dessa ändringar kostar SÄS. Gör en beräkning på detta istället!

Vad Ni borde göra vore att ge all personal på SÄS lite andrum någon gång. Ständiga besparingsprogram gagnar inte på någotsätt vården och måste naturligtvis vara frustrerande för berörd personal. I ert ställe skulle jag mer tänka på investeringar i vården, vilket naturligtvis också inkluderar vårdplatser och personal. Vi vet att många 40-talister snart kommer att bli era patienter, hur kommer ni att möta detta? Vården måste alltid få kosta även om det anstränger ekonomin. Såvitt jag kommer ihåg höjdes landstingsskatten just för att garantera vården och förkorta vårdtiderna, hur har ni lyckats?. Nej, Roland Andersson, från att ha varit tveksam börjar jag nu bli allvarligt bekymrad över vad ni håller på med.

Svara nu på ställda frågor!

Magnus Krii

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons