Annons

Mer ödmjukhet, tack

I partiledardebatten har nya arbetarpartiets ledare Fredrik Reinfeldt försökt få Mona Sahlin att bli skamsen för att hon inte anses kunna svara på vad hon skall göra och vem hon skall regera ihop med.
Debatt • Publicerad 20 januari 2008

Hur var det med förmågan hos oppositionen, tre år före valet 17 september 2006, att ge besked i en sådan fråga.

Fredrik Reinfeldt valdes till moderaternas ledare 2003 sedan han presenterat en ny inriktning i moderaternas politik, som inte var helt invändningsfri i de egna leden. Man var ifärd med att maskera sig till något mer tilltalande och folkligt, innan man intog scenen.?Då fanns ännu inte tanken på alliansen. Alliansen tillkom först under valåret och då i en form och?med en stabilitet, som fortfarande kan ifrågasättas. Att då?ställa Mona Sahlin tre år före nästa val inför denna frågeställning förefaller väl lite väl magstarkt. Nya arbetarpartiets rätt korta historia och alliansens ännu kortare borde väl stämma till eftertanke, eller är eftertanke ett okänt begrepp i alliansens och nya arbetarpartiets?värld. De senaste opinionssiffrorna borde istället stämma till ödmjukhet.

Stig Hallgren

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons