Annons

Maktfullkomlig regering

Om någon före valet hade sagt att den borgerliga alliansen kommer att införa avlyssningslagar som är i klass med det forna Östtyskland och George Orwells ”1984”, hade ingen lyssnat.
Debatt • Publicerad 4 juli 2008

Men det är just vad regeringen Reinfeldt drivit igenom, med sina direktiv till FRA, som skall avlyssna det mesta av den digitala kommunikationen. (sms, mejl, samtal och surftrafik)

Trots att de flesta människor är emot den typen av integritetskränkande lagar, har de borgerliga partiledarna ordnat en knapp majoritet i riksdagen, för att folket skall avlyssnas.

Annons

Egentligen finns det ingen onormal oro för terror i Sverige. Den nya lagen är dålig och fyller inte någon annan funktion än att Reinfeldt vill visa upp sin maktprestige. Vart tog alla fritänkande borgare vägen som blev invalda på ”personvalsröster”?

Nu kommer vanliga medborgare att kontrolleras, medan. tänkbara professionella skurkar vet att det redan pågår avlyssning och använder annan kommunikation än telefon, e-mail och sms. I senaste numret av Ny Teknik (18/6) visar tidningen hur lätt det är att lura FRA:s avlyssning med mer eller mindre avancerade metoder. För att öka avlyssningen kommer nu FRA (Försvarets radioanstalt) att begära ytterligare 175 miljoner kr för att bli 900 anställda – idag är de ca 550 personer. Vore det inte bättre om dessa pengar gått till en förbättrad sjukvård och övrig service till oss skattebetalare!

Dessutom kommer samhälisklimatet att bli sämre då vi vet att våra mejl och samtal kan avlyssnas. Jan Guillou har skrivit om detta och har själv drabbats, liksom många vänstersympatisörer. Risken är stor att den fria debatten stryps än mer och att Sverige blir ett ofriare land!

Tommy Josefsson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons