Annons

Klotter hör inte hemma i vår stad

Låt oss fortsätta att få vara stolta över Borås och kunna njuta av vår vackra stad. Låt oss hjälpas åt att stoppa klottret, skriver Anna Liljenby.
stadsmiljö • Publicerad 7 juli 2018
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mycket riktigt, det är olagligt att klottra.
Mycket riktigt, det är olagligt att klottra.Foto: Noah Berger

Den senaste tiden har klottret ökat markant i Borås. Det är tydligt för dem som äger en fastighet i staden och samma uppfattning har Polisen och Borås stad.

Klotter kan tyckas vara ett litet brott men kan snabbt leda till en negativ spiral.

Annons

Ett klotter föder ännu ett och om inte klottret snabbt tas bort finns det stor risk att än mer skadegörelse dyker upp.

Känslan blir att ingen bryr sig. Men i Borås bryr vi oss.

I Borås har vi länge varit bra på att utveckla vår stad tillsammans, genom nära samverkan mellan staden och näringslivet. Så gör vi även nu.

I förra veckan genomfördes ett möte mellan Fastighetsägarna, Borås stad och Polisen, med fokus på att hitta gemensamma lösningar för att komma tillrätta med klottret. En fråga som alla parter tar på största allvar.

Vi har bestämt oss för att:

sanera snabbt – ju snabbare sanering desto mindre risk för mer skadegörelse;

anmäla allt klotter till Polisen – ju fler anmälningar desto större chans att kunna rikta resurser mot problemet och det ger bättre underlag vid ett gripande.

Du kan hjälpa till att arbeta mot klottret genom att:

tipsa om vilka som klottrar.

Det är viktigt att alla reagerar, du kan filma eller fotografera om du ser när någon gör något och sedan tipsa Polisen (114 14 eller polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/). Du kan be om att få vara anonym.

Annons

Vi är många som är stolta över Borås och hur staden har utvecklats de senaste åren. Fastighetsägare och Borås stad har tillsammans lagt miljontals kronor för att bygga om gator och torg och försköna den miljö vi alla har tillgång till. Stadsmiljön är också spännande och överraskande tack vare satsningar som No Limit och Skulpturbiennalen. Låt oss fortsätta att få vara stolta över Borås och kunna njuta av vår vackra stad. Låt oss hjälpas åt att stoppa klottret.

Anna Liljenby, ansvarig för näringspolitik och expert på stadsutveckling, Fastighetsägarna Borås

Annons
Annons
Annons
Annons