Annons

Israel tar i alltför kraftigt

Björn Wahllöf (BT 17/4) gör en helt riktig historiebeskrivning om ”Palestina” – mycket är fasansfullt i den utveckling som skett och sker! Naturligtvis har Israel all rätt att försvara sig.
Debatt • Publicerad 20 april 2008
Barnoffer i Gaza.
Barnoffer i Gaza.Foto: Scanpix

Tyvärr tar man i alltför kraftigt.

* Det är inte ursäktligt att av misstag med flyg eller stridsvagnar skjuta ihjäl barn och civila palestinier!

Annons

* Det är inte ursäktligt när israels soldater slår in dörrar och slår sönder inredningar i palestinska hem.

* Det är inte ursäktligt att förstöra palestinska hus och hem för minsta anledning.

* Det finns flera bevis på att israels unga soldater uppträtt överlägset, hotfullt och föraktfullt mot palestinier! Det är inte ursäktligt även om man är på jakt efter missdådare.

* Det är inte ursäktligt att ”avliva” utan rättegång.

Det finns många israeler som tar avstånd från detta. Tyvärr är det mest testosteronstinna generaler som håller i taktpinnen. Glöm inte vad som hände med en av vårt lands prinsar!!

Den ansvarige israelen har aldrig ställts till svars!

Våld föder våld – hat odlar mer hat – man borde sätta sig vid förhandlingsbordet! USA kan och borde tvinga fram detta! Om så ej sker kommer vi att få se en våldsspiral som kan komma att sluta i omfattande elände! Ett våld som torde komma att sträcka sig långt utanför Israels/Palestinas gränser!

Sven Wergård

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons