Annons

Healing är ockultism

Borås Tidning ger ett enormt utrymme åt att marknadsföra en enskilds tvivelaktiga privata verksamhet.
Debatt • Publicerad 22 mars 2011

Så här står det med jätterubrik på fyra spalter längst upp på BT:s första sida den 14 mars, med uppföljning 15 mars: ”Sjuksköterska vill se healing i vården”.

Den legitimerade sjuksköterskan Gun Moss Bjerling har ”tillfällig och provisorisk mottagning på Norrmalm i Borås där hon utför så kallade Reiki-healing”. Enligt henne är ”healing en kostnadseffektiv metod”, utan att ge någon ekonomisk redovisning! Hon ”förmedlar energi och känner av förändringar i auran, energifält som omger allt levande”.

Annons

BT låter socialstyrelsen uttala att healing inte kan anses stå i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Gun Moss Bjerling representerar Miljöpartiet i primärvårdsnämnden och vill ”att healing ska införas i den traditionella vården”.

Men vilka krafter står bakom så kallad ”healing”? Enligt min mening är healing en form av ockultism.

Jag förnekar alltså inte att det finns en andlig värld, men liksom myntet har den andliga världen också två sidor. En sida får sin inspiration från ”mörkrets värld” och andra sidan från ”ljusets värld”.

Björn Wahllöf

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons