Annons

Hamas bär ansvaret

Världen beskådar för tillfället en hemsk situation i Gaza där flera hundra människor förlorat livet och där den humanitära krisen breder ut sig för varje dag som går.
Debatt • Publicerad 9 januari 2009

Utan orsaksanalys har både media och den politiska vänstern börjat smutskasta den demokratiska staten Israel och deras agerande i Gaza. Deras målsättning har också lyckats då vi runt om i världen ser att synagogor och judiska byggnader vandaliseras – nu senast i Stockholm och Helsingborg.

Den terroriststämplade palestinska organisationen Hamas var den som attackerade Israel genom att skjuta flera tusen raketer mot omkringliggande israeliska städer. Eftersom media inte varit intresserade av att rapportera varken om de raketer som regnat in mot Israel under vapenvilan eller de tusentals raketer som landat på israeliskt territorium efter vapenvilans slut så förundras människor över varför israelisk militär agerar med kraft.

Annons

Låt oss redogöra för en rad otäcka sanningar:

– Hamas, Hizbollah, Iran, Syrien och många andra arabländer och terroristorganisationer har aldrig varit intresserade av en tvåstatslösning. Varför skulle de annars gång på gång rösta nej till varje förslag om två självständiga länder? Senast år 2000 proklamerade Arafat att han inte var intresserad av Ehud Baracks minst sagt förmånliga delningsförslag. Deras mål och vision är en världskarta utan staten Israel och ett förintande av det judiska folket.

– Många människor har dött på Gazaremsan sen den israeliska ”offensiven” som egentligen är ett försvar av sitt eget folk. Varför kan man fråga sig – svaret ligger i att Hamas använder Gazaborna som mänskliga sköldar. Varför skulle annars vapen förvaras i moskéer och skyddsrum vara placerade under sjukhus? Hamas vill att så många civila som möjligt skall dö för då vänder sig media och politiker mot Israel. Det sorgliga är att Hamas vedervärdiga strategi endast genomskådas av fåtalet.

– Trots att allt fler människor stupar och krisen blir värre fortsätter Hamas att avfyra raketer mot Israel varför det i logisk mening ter sig självklart att Hamas inte vill ha slut på våldsupptrappningen.

Här i Borås uppmanar vänsterpartiet till bojkott av israeliska varor och den lokala partiveteranen Lennart Andreasson jämför Israel med det tyska nazistpartiet. En jämförelse som är totalt osmaklig och anti intellektuell. Staten Israel försvarar sig däremot mot organisationer som Hamas och Hizbollah, uppbackade av Iran vilka alla tre har den gemensamma nämnaren att de vill döda alla judar, utplåna Israel, stena homosexuella och inte ge kvinnor likadana rättigheter som män. Andreasson borde ta sig en rejäl funderare och sedan be offentligt om ursäkt för sin totalt osmakliga jämförelse.

Ung vänster uppmanar till att kasta ut Israels ambassadör ur Sverige och bjuda in Hamas. Hemma i Sverige vägrar man att sakligt debattera med Sverigedemokraterna, men på den internationella arenan tar man sig inte för att samarbeta med terrorister som förnekar förintelsen. Hyckleri var ordet.

Joakim Malmberg

Ordförande LUF Borås

Wictor Elfving

Styrelseledamot LUF Borås

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons