Annons
Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att överklaga den dom som förbjudit Servicekontoret att sälja tjänster på den privata marknaden.
Debatt • Publicerad 29 april 2014

Samtliga partier förutom de rödgröna var emot ett överklagande vilket visar att den styrande majoriteten fortfarande är av den åsikten att Borås stad även i fortsättningen skall konkurrera med näringslivet.

När den nya konkurrenslagen trädde i kraft, då borde ansvariga politiker i Servicekontorets nämnd tagit det ansvar som det innebär att följa denna lag. Då hade Borås stad sluppit en stämning om olaga konkurrens med höga böter som påföljd. Men tyvärr valde nämnden att fortsätta agera i den gråzon som de befann sig i.

Annons

Centerpartiet har klart och tydligt hävdat att servicekontoret skall begränsa sin verksamhet till att vara ett servicekontor åt Borås stad och inte konkurrera med näringslivet om uppdrag.

För de små och medelstora företagen med verksamhet i vår närhet är glädjen stor över domen som innebär att det blir en sund marknad ur konkurrenssynpunkt, där lika villkor kommer att råda.

De rödgrönas överklagan visar klart och tydligt att de i framtiden kommer att vilja ha kvar den snedvridna konkurrens som Servicekontoret sysslat med.

Centerpartiet vill ha en kommunal verksamhet som inte konkurrerar på den privata marknaden oavsett om det gäller anläggningsarbeten, konferensverksamhet, sophämtning eller restaurangverksamhet. Vi värnar om de små företagens verksamhet i vår närhet. Då är det självklart att det finns en sund marknad ur konkurrenssynpunkt, där lika villkor kommer att gälla för alla.

Ingvar Zachrisson (C) Borås

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons