Annons

Finns ingen plats för nedskärningar

Anmärkningsvärt och upprörd är två ord som beskriver mina tankar när jag läser om hur våra vardagshjältar inom psykiatrin upplever sina arbetsdagar.
Debatt • Publicerad 11 augusti 2014

Det får aldrig vara ok att någon, någonstans upplever en risk med att påtala brister, eller upplever sig belagda med munkavel.

Grunden i vårt demokratisystem vilar bland annat på den grunden att vi har insyn i våra offentliga verksamheter. Att någon upplever den öppenheten hotad får aldrig gå obemärkt förbi. Särskilt inte då det handlar att rädda människoliv.

Annons

När det gäller psykiatrin har vi i dag problem med att rekrytera personal och orsakerna är många. Men en av de bidragande orsakerna, är den enorma påfrestning som personalen utsätts för dagligen.

Att dessutom läsa om kommande nedskärningar på SÄS och i övriga regionen med avsändare från Socialdemokraterna som är ansvariga för vården och sedan läsa om deras budget för 2015 med ett underskott 750 miljoner är upprörande. Förutom ytterligare försämrad arbetsmiljö innebär detta att vi skulle få en än sämre psykiatri i regionen. Med rådande situation är detta inte acceptabelt över huvud taget.

Varje självmord är en tragedi och målet ska självklart vara en nollvision. Det finns inte plats för begreppet nedskärning. Inte idag, inte imorgon och inte någon annan dag heller.

Daniel Snällman (M) kandidat till regionen i Södra Älvsborg

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons