Debatt

Avundsjuka av godo?

Debatt ,
Mobbning tar sig allt grövre uttryck, och blir allt svårare att skydda sig emot.
Foto:NORA LOREK / TT
Mobbning tar sig allt grövre uttryck, och blir allt svårare att skydda sig emot.

Hur skulle du reagera den dag du fick veta att det som du tyckte var lättsamt och skämtsamt, tagit livet av någon? Den frågan stället Cecilia Kärvegård och Linda Mathiasson.

Alla har någon gång känt av avundsjuka, på ett eller annat sätt. Den kan dyka upp både oväntat och väntat och den kan vara både bra och dålig. När det gäller avundsjuka på ett bra sätt, så kan det exempelvis vara någon som jämför sig med någon annan, med syftet är att bli bättre på något som den andre är bättre på.

Om man däremot blir jämförd med någon och utifrån det blir ifrågasatt för vad man gör, då tyder det på att den som ifrågasätter vill vara ”bäst”, ”ha mest rätt”, ”synas mest” och så vidare, och då är vårt råd att vara vaksam på vad som pågår i det tysta. Den som själv presterar bra, får utrymme i media eller får vara den föredragande på möten, upplevs då ofta som ett hot och blir motarbetad. Det kan vara saker som ”försvinner”, det letas fel i det du gör, du får omöjliga arbetsuppgifter och det pratas skit bakom din rygg. Detta är några exempel på handlingar som kan användas för att trycka ner den som man tycker får det som man själv hade velat ha. När avundsjuka övergår till den här formen så är den inte bara osund utan tenderar också att bli ett psykosocialt problem, där mobbning ofta är ett faktum. När det gått så här långt så behövs hjälp för att åter skapa en sund psykosocial miljö.

Mobbning är vanligare än man tror. Så många som 420 000 personer upplever mobbning på jobbet, därtill kommer barn- och nätmobbning. Mellan 100 och 500 personer tar varje år sitt liv på grund av mobbning. Vi har båda erfarenhet av mobbning, på lite olika sätt, och vet hur det påverkar inte bara oss som individer utan även vår närmaste omgivning. Ingen lämnas oberörd av mobbning eller kränkande behandling. Ingen ska någonsin behöva ta sitt liv på grund av mobbning.

Avundsjuka sägs också vara vanligare på kvinnodominerade arbetsplatser med traditionellt manlig struktur. Avund kan triggas igång av olika saker, till exempel kompetens, bra utseende, intelligens, charmighet, popularitet, utstrålning, framgång, favorisering av chefen eller att man är duktig på jobbet. Det är dock inte bara mobbaren som har ett ansvar utan även en tyst omgivning som med sin tystnad tillåter mobbningen att fortgå.

Om du har en kollega som blir utsatt så kan du tala med personen och bekräfta att du ser det som händer och sen stödja din kollega och hjälpa till att söka hjälp hos chef, skyddsombud, företagshälsovården eller liknande. Det är väldigt värdefullt för en mobbad att få stöd, bekräftelse och hjälp.

Avund kan vara en positiv kraft när den används som en inspirationskälla men den kan också vara en förödande kraft när den blir destruktiv och går ut över kollegor. Mobbning kan ge bestående skador på hjärnan, liknande dem som tortyroffer med posttraumatiskt stressyndrom får. Vi är duktiga att stödja varandra när det går dåligt men det är minst lika viktigt att stödja varandra när det går bra. Avundsjuka som kommer av missunnsamhet och mynnar ut i mobbning kan leda till förödande konsekvenser för den mobbade, men även den som mobbar mår dåligt av det i längden. Den här typen av avundsjuka triggar konkurrenstänkandet där en grundkänsla är att andras framgång alltid uppnås på bekostnad av egen framgång.

Vi vill lyfta denna fråga och visa på hur något så oskyldigt som avundsjuka kan vara roten till mobbning och kränkande behandling. Vi hoppas att fler inser vilka konsekvenser deras agerande kan få för den som utsätts. Är det värt det? Hur skulle du reagera den dag du fick veta att det som du tyckte var lättsamt och skämtsamt, tagit livet av någon?

Cecilia Kärvegård

beteendevetare, föreläsare och författare

Linda Mathiasson

ordförande Steg för steg för en bra psykosocial miljö, coach och socionomstudent

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.