Annons

Angrip roten till det onda – inte symptomen

Socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen medverkade så sent som 08-07-01 i socialistinternationalens 23:e kongress, vars medlemspartier har miljontals människoliv på sitt samvete, skriver Erik Almqvist och William Petzäll (sd).
Debatt • Publicerad 11 juli 2008

BT publicerade 08-07-02 en debattartikel författad av Kajsa Borgnäs och Anders Österberg, båda socialdemokrater. Debattartikeln belyser ännu en gång socialdemokraternas oförmåga att förstå enkla politiska samband och begrepp, då man sätter likhetstecken mellan kritik av den förda invandringspolitiken med fascism. Resonemanget är högst osmakligt då man relativiserar de omänskliga tankegångarna som fascismen ger uttryck för. Att man sedan stämplar alla sverigedemokraternas väljare, vilka i valet 2006 uppgick till 162.463 personer varav en betydande del var LO-anslutna, som fascister vittnar enbart om höga mått av fördomsfullhet och oförskämdhet.

Förklaringen till att många LO-anslutna valt sverigedemokraterna är sannolikt en konsekvens av att s distanserat sig från allmänheten och bedrivit en verklighetsfrånvänd politik där värnande av välfärdsstaten fått stå tillbaka för massinvandring och ett närmast religiöst dyrkande av mångkulturalismen.

Annons

Det kan även vara värt att nämna, eftersom socialdemokraterna gärna framställer sig själva som solidaritetens och medmänsklighetens egna väktare, att partiet med Mona Sahlin i spetsen så sent som 08-07-01 medverkade i socialistinternationalens 23:e kongress, vars medlemspartier har miljontals människoliv på sitt samvete. Låt oss ta några exempel av många, på partier som s har ett formellt samarbete med:

* Movimento Popular de Libertação de Angola, MPLA, som under 1970-talet ledde en marxist-leninistisk enpartistat och beräknas vara ansvariga för ca 125.000 människors död.

* Bulgariens socialistiska parti, BSP, som är en ombildning av det bulgariska kommunistpartiet, som beräknas ha tagit livet av ca 220.000 människor.

* Sojusz Lewicy Demokratycznej, SLD, arvtagare till Polens kommunistparti, som beräknas ha 22.000 liv på sitt samvete.

Borgnäs och Österbergs vulgärretorik och bristande saklighet blir delvis mer förståelig när de förklarar att Sverigedemokraterna behöver bemötas med politiska reformer och inte goda argument(!). Det paradoxala i sammanhanget är att man själv saknar bägge delarna, då den starka segregationen med allt negativt som detta medfört, just är en konsekvens av socialdemokratisk invandrings- och integrationspolitik. Det är också anmärkningsvärt att ett parti som säger sig värna det demokratiska samtalet inte inser den principiella betydelsen av att debattera även med sverigedemokrater. Istället väljer Borgnäs och Österberg att se debatten med sd endast som en taktisk fråga där det relevanta är huruvida debatten gynnar s eller ej. Några principiella värden i en demokratisk samhällsdiskussion tycks man inte reflektera över.

I en sak har Borgnäs och Österberg dock rätt: Sverige behöver en politik som angriper roten av problemen och inte symptomen. Samtidigt är det just symptombotande man själva ägnar sig åt då de radar upp en mängd sociala problem, men inte vill inse att roten till problemen i hög utsträckning kan härledas till den massiva invandring Sverige haft de senaste 30 åren.

Vidare menar man att man vill göra sd överflödiga i svensk politik. Inga skulle bli så glada som vi sverigedemokrater om de lyckades med detta, men innan det blir möjligt måste riksdagspartierna genomföra en radikal kursändring och komma till den statsvetenskapligt vedertagna insikten att stabila välfärdsstater förutsätter en samhällsomspännande solidaritet, vilket i sin tur förutsätter en befolkningsmässig samhörighet och gemensam identitet.

Erfarenheter sedan tidigare visar att en allt för omfattande invandring, kombinerat med en kravlös integrationspolitik, är oförenligt med en trygg och stabil samhällsutveckling. Därmed menar vi, till skillnad från s och övriga riksdagspartier, att en ansvarsfull invandringspolitik kombinerat med en generös återvandringspolitik samt en anpassningspolitik som tar sin utgångspunkt i att invandrare som kommer till Sverige ska anpassa sig till det svenska samhället istället för tvärtom, är en förutsättning för att vi ska kunna upprätthålla den gemensamma värdegrunden vilken den solidariska välfärdsstaten vilar på.

Erik Almqvist

förbundsordförande Sverigedemokratisk ungdom

Annons

William Petzäll

ordförande distrikt Sjuhärad Sverigedemokratisk ungdom

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons