Annons
Nyheter

Så här vill läsarna göra BT bättre!

Nyheter • Publicerad 21 februari 2011

Tack alla ni som har hört av er och vill komma till redaktionen för att diskutera nya Borås Tidning som vi ska lansera 14 maj. Nu är träffarna planerade, den första sker på måndag. I samband med vår inbjudan till läsarna har även många hört av sig med åsikter om Borås Tidning. Det har varit enormt intressant och stimulerande att ta del av dessa. Så här har det bland annat låtit, och det här är alltså bara ett litet urval:

? ”Ett förslag på förbättring vore ett uppslag i tidningen med enbart positiva nyheter.”

Annons

? ”Summan av det hela är alltså att jag tycker BT har en alltför snäv och förutsägbar bevakning av samhällsutvecklingen. Ja, jag kan ju inte påstå att allt är för snävt behandlat, men att mycket lämnas utanför.”

? ”Det kanske vore en bra idé att börja med recensioner om restaurangerna som finns här i Borås.”

? ”Mitt tips på förbättring är att våga satsa på nätet. Väldigt mycket av det som skrivs finns ej på nätet. Vad vinner BT på att det som stod i papperstidningen i förra veckan inte finns på bt.se?”

? ”Tag med allmän flaggdag i rutan ’dagens namn’”.

? ”Blev glatt överraskad av BT en sommarmorgon (på sommaradress ca 40 km från Borås) kl 07.00 kom med referat och slutresultat av fotbollsmatch i VM efter straffar som slutade ca kl 23.30. Blir något irriterad på "tycka synd om-reportage" som oftast bara visar en sida.”

? ”Jag tycker att vi, boråsare, ska vara glada att vår tidning är innehållsrik och högaktuell. Vad vore annars en morgon utan BT som öppnar våra sinnen inför dagen som gryr...”

? ”Jag har ett önskemål - skapa en bra BT–app med tidningen för ipad. Ni kommer garanterat få fler unga som vill prenumerera på tidningen.”

? ”Så bra att det finns en ortstidning som intresserar sig för bygden, men ibland tar det lokala överhanden och då känns det så bra att läsa SvD och GP när jag är på resa. Jag tycker dock inte att det ska vara nödvändigt att ha en rikstidning utöver BT.”

? ”Något som jag och många i min omgivning saknar är “BT för 100 år sedan”. I tidningen finns nu “BT för 50 år sedan” och detta är intressant men det är många i läsekretsen som har ett stort lokalhistoriskt intresse och vi saknar den 100-åriga tillbakablicken.”

Stefan Eklund, chefredaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons