Annons

Viskafors har redan gett upp

Mikael Bengtsson, vd för Viskaforshem som ansvarar för Viskafors julgran. Förra året vann ni tävlingen överlägset. Innan dess hade ni tre jumboplatser i bagaget. Försvarar ni titeln i år?
Borås • Publicerad 7 december 2008
Foto: 
Viskafors gran.
Viskafors gran.Foto: Anders Robertsson

– Man ska aldrig säga aldrig. Men jag tror inte det. Den här är inte särskilt ståtlig. Jag är redan inställt på revansch nästa år.

Har du redan gett upp?

Annons

– Ja, det kan man säga. Men det är dags att släppa fram någon annan nu. Däremot blir det svårt för alla att slå den granen som vi hade förra året. Det var en koreansk ädelgran med kottar som växte uppåt. En riktigt Kalle Anka-gran.

Och årets julgran?

– Vi köpte grisen i säcken och det blev ju inte särskilt bra. Den här granen har vi fått från servicekontoret. Jag hade nog önskat mig en lite finare åtminstone.

Är den verkligen så ful?

– Man kan säga på det här viset – det är en kvällsgran. När den lyser är den faktiskt fin. Men det kanske inte syns på bilden. Många har redan kommit in på kontoret och sagt att den inte är snygg.

Planer för nästa år?

– Hur många som helst. Vi har massor av idéer på hur vi ska göra. Vänta bara. Men i år var det helt enkelt någon annans tur.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons