Annons
29-åringen är villkorligt frigiven efter ett brutalt knivdråp.
Nu har han gripits och häktats i Borås för utpressningsförsök.
Borås • Publicerad 3 februari 2011

– Han har pressat en annan man på pengar. Jag påstår att det inte finns någon verklig fordran utan den är bara påhittad, säger vice chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Utpressningsförsöken ska ha skett i en lägenhet och vid resecentrum i Borås. Männen träffades flera gånger.

Annons

Den tungt belastade 29-åringen har adress i Borås. Men mannen är skriven i Skåne där han dömts för dråp, hot, misshandel, stölder och annat.

Dråpet inträffade då han skulle driva in en skuld åt en butiksägare. Med hjälp av en annan kvinna lurade han sig in i offret lägenhet. Offret försvarade sig, fast tvingades lämna ifrån sig bankkort och kod.

Slutligen blev männen liggande över varandra på golvet. Då hade offret kniv, men 29-åringen som låg underst tog den och högg den andre i ryggen. Det djupa sticket träffade hjärtat och var dödande.

Tingsrätten dömde mannen till tio års fängelse för mord, men hovrätten ändrade till åtta år för dråp.

29-åringen släpptes villkorligt när det återstod drygt två och ett halvt år av straffet. Han står under övervakning till 2013. Men redan efter ett halvår på fri fot misstänks han nu åter för ett allvarligt brott som är kopplat till krav på pengar.

– Jag vill inte närmare kommentera utredningen, säger Daniel Edsbagge.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons