Annons

Vill slippa ett- och tvååringar

En fristående förskola, Borås kristna skola, vill inte erbjuda förskola för ett- och tvååringar.
Borås • Publicerad 4 september 2014
Foto: 

Lokalerna är för trånga anges som skäl.

Den fristående förskolan som är en del av Borås kristna skola har hos kommunen ansökt om att få göra ett undantag för ett- och tvååringar i förskolan. Förskolan vill främst erbjuda förskoleverksamhet för fyra- och femåringar samt treåringar i mån av plats.

Annons

– Vi har inte haft så små barn i förskola tidigare heller. Vi har inte haft några förfrågningar i de åldrarna, säger Peder Teglund, ordförande för stiftelsen Anden & Ordet som driver Borås kristna skola.

Lokalerna är för små och inte anpassade för yngre barn än tre år, skriver skolan i sin ansökan. Skolan anser inte att de kostnader som det skulle medföra att bygga om lokalerna står i proportion till verksamhetens storlek och omsättning. Enligt Borås kristna skolas hemsida går 16 barn i förskoleverksamheten.

– Vi tror att vi får göra ett undantag. Omfattningen av förskolan är ganska liten och om det skulle vara så att vi inte får göra ett undantag får vi titta på hur vi löser det då, säger Peder Teglund.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons