Annons

Victor Fridén ny chefredaktör och publisher på BT

Victor Fridén, 38 år, blir Borås Tidnings nya chefredaktör och publisher. Han efterträder Stefan Eklund som till hösten lämnar BT.
– Jag ser verkligen fram emot att vara med om att utveckla journalistiken och positionen för en av Sveriges mest framstående lokaltidningar, säger Victor Fridén.
Borås • Publicerad 28 maj 2024 • Uppdaterad 29 maj 2024
Victor Fridén blir ny chefredaktör och publisher på BT.
Victor Fridén blir ny chefredaktör och publisher på BT.Foto: Johan Valkonen

Victor Fridén har ett förflutet på Borås Tidning och har bland annat jobbat som reporter och sportchef. Sedan 2020 jobbar han som marknads- och kommunikationschef på Sparbanken Sjuhärad. Men från och med 1 oktober är han BT:s nya chefredaktör och publisher.

– Det här känns som att komma hem. Livet, samarbetet och intensiteten på en redaktion är något alldeles speciellt. På senare år har jag imponerats av den journalistik som redaktionen på BT har levererat, inte minst den mycket framgångsrika satsningen på granskning och gräv. BT är idag en av landets mest framstående lokaltidningar och jag ser fram emot att få vara med och utveckla den positionen, säger Victor Fridén.

Annons

Kan du redan nu säga något om vad du vill utveckla?

– Innehållsmässigt gör BT väldigt mycket rätt idag. Så där ser jag inte ett direkt behov av förändring, även om vi ständigt måste fundera på formen vi använder för att berätta. Däremot vill jag utveckla sättet som vi berättar om BT och tidningens roll i samhället. Det behövs tror jag i tider av polarisering och faktaresistens.

Mats Ehnbom, koncernchef på Gota Media, är nöjd med rekryteringen.

– Victor har precis den profil och bakgrund vi söker. En gedigen grund och stort engagemang i det som är kärnan i och syftet med vår verksamhet, den lokala journalistiken. Han har också erfarenhet och hög kompetens inom digitalisering, affärsutveckling och varumärkesförflyttning. Han är helt rätt person att leda Borås Tidning och dess kompetenta personal in i framtiden, säger han.

Stefan Eklund, som är BT:s nuvarande chefredaktör, kommer att fortsätta i den rollen september ut.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons