Annons

Veteranerna från Sjuhärad glömmer aldrig krigets Kongo

Unga och oerfarna. Samtidigt äventyrslystna. För 60 år sedan landade svenska FN-soldater i kaosets Kongo. Och hamnade mitt i en blodig konflikt.
– Vi fick order att ladda våra k-pistar strax före landning – då förstod vi att det var allvar, berättar berättar P-O Wikström från Sjömarken som var en av soldaterna på plats.
Långläsning • Publicerad 12 september 2021 • Uppdaterad 5 november 2021
De svenska soldaterna i Kongo fick ett mycket tuffare uppdrag än väntat. På bilden en matkö, de till synes slitna soldaterna med blickarna riktade mot kameran är Jan Wahlberg och Kennet Larsson.
De svenska soldaterna i Kongo fick ett mycket tuffare uppdrag än väntat. På bilden en matkö, de till synes slitna soldaterna med blickarna riktade mot kameran är Jan Wahlberg och Kennet Larsson.Foto: Alf Gustafsson

Läs hela reportaget på vår sajt för långläsning genom att trycka på bilden nedan. Använder du appen? Tryck här i stället.

Här saknas innehåll

Magnus HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons