GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Veteranerna från Sjuhärad glömmer aldrig krigets Kongo

Unga och oerfarna. Samtidigt äventyrslystna. För 60 år sedan landade svenska FN-soldater i kaosets Kongo. Och hamnade mitt i en blodig konflikt.
– Vi fick order att ladda våra k-pistar strax före landning – då förstod vi att det var allvar, berättar berättar P-O Wikström från Sjömarken som var en av soldaterna på plats.
Långläsning • Publicerad 12 september 2021 • Uppdaterad 5 november 2021
De svenska soldaterna i Kongo fick ett mycket tuffare uppdrag än väntat. På bilden en matkö, de till synes slitna soldaterna med blickarna riktade mot kameran är Jan Wahlberg och Kennet Larsson.
De svenska soldaterna i Kongo fick ett mycket tuffare uppdrag än väntat. På bilden en matkö, de till synes slitna soldaterna med blickarna riktade mot kameran är Jan Wahlberg och Kennet Larsson.
Foto: Alf Gustafsson

Läs hela reportaget på vår sajt för långläsning genom att trycka på bilden nedan. Använder du appen? Tryck här i stället.

Magnus HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.