Annons

Vatten läcker in i köket

Hemma hos Zana Rahim och Didan Abdullah på Kapplandsgatan på Hässleholmen har det de senaste två åren runnit stora mänger vatten från taket, genom ett hörnskåp.
Borås • Publicerad 16 februari 2014
Foto: 

De har felanmält till AB Bostäder flera gånger, men ändå återkommer problemet.

– Sist det hände var den 21 januari, jag felanmälde på internet, men efter det har det inte hänt någonting. Det står ”beställd”, men de har inte gjort någonting, säger Zana Rahim.

Annons

Zana Rahim och Didan Abdullah har bott i lägenheten i ungefär fyra år, men det läckande vattnet har pågått i två till fyra gånger om året, uppskattar de. Vad det beror på vet de inte. Men ibland har vattnet varit smutsigt och luktat illa.

Det har hänt både på vintern och på sommaren. Varje gång rinner vattnet i en halvtimme till en timme, sen slutar det. Men när BT är på besök på fredagskvällen har vattnet redan runnit i en och en halv timme. Flera bunkar och behållare står under skåpet och samlar upp vattnet, och de har behövt tömmas flera gånger. Det rör sig antagligen om uppemot tio liter vatten.

– Jag har gjort felanmälan till bovärden varje gång det har hänt, och de kommer hit en dag efter och skriver en rapport, men då har det ju slutat. Sen hör jag inte av dem något mer, säger Zana Rahim.

På insidan av skåpet finns några stora fuktfläckar, och ovanför skåpluckan har färgen börjat bukta och lossna.

När BT besöker paret har Securitas just varit på plats, då de är kopplade till journumret. Men de har inte kunnat göra något.

– Det är inte roligt alls, särskilt inte när det är i köket. Vi har fått slänga mat som stått i hörnskåpet för att det blivit förstört, vi kan inte använda den. Och vi har ju småbarn här, det kan ju vara farligt för dem, säger Didan Abdullah.

Micael Johansson är AB Bostäders områdeschef på Hässleholmen. Han har varit och inspekterat i lägenheten.

– Det går tyvärr inte att gardera sig emot sådant här. Vi har hundratusentals mil med rör som kan läcka i våra fastigheter, säger han.

Det som hänt i Zana Rahim och Didan Abdullahs lägenhet är att ett kallvattenrör någonstans ovanför har börjat läcka. På måndag ska hantverkare komma för att leta reda på läckan och åtgärda felet.

Micael Johansson har kollat upp att det varit liknande problem hos Zana Rahim och Didan Abdullah tidigare. Han är ganska säker på att problemen då har åtgärdats.

– Det här är sådant som vi tar tag i direkt när vi får veta om det. Dessvärre blir det en del rörslitage i våra fastigheter. Eftersom den här lägenheten i bottenplan hamnar allt från den här läckan här, säger Micael Johansson.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons