Annons

Våren firades in i Annelundsparken: "Vi människor behöver hänga ihop"

På Valborgsmässoafton sökte sig många boråsare traditionsenligt till Annelundsparken. Se bilderna från kvällen i artikeln!
Borås • Publicerad 30 april 2014
Foto: Helena Berg

Där firades våren med tal, körsång och brasa.

Vid klockan åtta på kvällen samlades folk i Annelundsparken för sånger och gemenskap. Firandet inleddes med vårsången Vintern rasar samtidigt som valborgsbrasan tändes upp.

Annons

Pastorn Josef Nsumbu förkunnade att "nu är våren här" och välkomnade åhörarna som, förutom från Borås, hade tagit sig från Skåne, Värmland och Stockholm.

Kvällen bjöd även på allsång med låten Blåsippan ute i backarna står och stort vårtal med kyrkoherden Stefan Hiller. Han gjorde sitt första valborgsframträdande i Borås och beskrev staden som en plats som blir vackrare för varje vårdag. Men mest av allt hyllade han brännässlan.

En växt som med sina förgreningar växer sig tät och står stadigt bredvid varandra. En liknelse som han förankrade i hur människor bör vara mot varandra.

– Vi människor behöver hänga ihop och höra till ett sammanhang Annars blir vi rotlösa, sade han i sitt tal.

En av alla som hade tagit sig till Annelundsparken för att lyssna på vårtalet var Birgitta Persson.

– Jag brukar alltid komma hit. Det har blivit som en tradition. Jag gillar stämningen och att få höra kören sjunga, säger hon.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Martin Högqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons